Αγροτικά

Αγρότες: «Μας διώχνουν από τα χωράφια μας…»

agrotes-9.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το δρόμο του αγώνα επιλέγουν οι αγρότες και ήδη έχουν αρχίσει να ζεσταίνουν τις ‘μηχανές’ των τρακτέρ τους για να βγουν στους δρόμους, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Χθες ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Θανάσης Αντωνάτος και ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος ένωσαν τις φωνές απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, προκειμένου να δώσουν δυναμικό ‘παρών’ σήμερα στις 7:30 το απόγευμα στη συγκέντρωση που θα γίνει στη Βάρδα.

 

Άπαντες παρόντες!

Ουσιαστικά η σημερινή συγκέντρωση αποτελεί και την έναρξη του αγώνα, σύμφωνα με τους δύο προέδρους, οι οποίοι τονίζουν ότι δεν πρέπει να λείψει κανένας αγρότης και κτηνοτρόφος από το μέτωπο του αγώνα, αλλά και κανένας Έλληνας πολίτης που πλήττεται από τα δυσβάσταχτα μέτρα.

Μέτρα τα οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε αφανισμό την αγροτιά και σε εγκατάλειψη της ελληνικής γης. Μέτρα τα οποία δεν οδηγούν σε ανάπτυξη και διέξοδο από την κρίση, αλλά βουλιάζουν ακόμη περισσότερο το μέσο έλληνα, το μεροκαματιάρη, τον αγρότη, τον άνεργο και το συνταξιούχο.

Δυσβάσταχτα τα μέτρα

«Μας διώχνουν από τα χωράφια μας…» είναι η κραυγή αγωνίας του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάση Αντωνάτου, ο οποίος καλεί άπαντες στη σημερινή συγκέντρωση, την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει προσυγκέντρωση πριν  από την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων που θα βρουν τους αγρότες στους δρόμους και στα μπλόκα του αγώνα.

«Τα μέτρα που έρχονται και θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση είναι δυσβάσταχτα και διώχνουν τους αγρότες από τα χωράφια. Περιμέναμε να έρθει η ανάπτυξη και τώρα βλέπουμε τη χώρα να καταστρέφεται. Άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα εφαρμόζουν τώρα. Πώς θα αντέξουν οι αγρότες, που θα βρεθούν τα χρήματα, πώς θα πληρώσουν τη φορολογία, πώς θα καλλιεργήσουν, πώς θα ζήσουν τις οικογένειές τους, πώς θα συνεχίσει να υπάρχει αγροτικός κλάδος;» διερωτάται ο κ. Αντωνάτος, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι αγρότες θα παλέψουν μέχρις εσχάτων για να μείνουν στα χωράφια τους.

Αρραγές μέτωπο

Από την πλευρά του ο κ. Βαλιανάτος κάλεσε όλο τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο σε δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου από κοινού να συγκροτηθεί ένα αρραγές μέτωπο, προκειμένου να υπάρξουν και αποτελέσματα.

«Αυτή τη στιγμή τα μέτρα τα οποία θα ψηφιστούν σε ότι αφορά τον ΟΓΑ, το ασφαλιστικό, την φορολογία κλπ., ισοδυναμούν με τον αφανισμό των αγροτών. Δεν θα αντέξει ο κλάδος. Ήδη τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα και πλέον έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Γι’ αυτό και οι αγρότες πρέπει να ξεσηκωθούν και η κυβέρνηση να υλοποιήσει αυτά που είπε προεκλογικά για ισοδύναμα μέτρα» υπογράμμισε ο κ. Βαλιανάτος.

Αν και σήμερα το βράδυ στη συγκέντρωση της Βάρδας θα αποφασιστεί ο τρόπος και το μέρος των κινητοποιήσεων, από την πλευρά του αγροτικού κόσμου της Αμαλιάδας πάντως επισημαίνεται ότι αφού γίνουν οι προσυγκεντρώσεις των αγροτών ανά περιοχή, το καταλληλότερο μέρος για να στηθεί μπλόκο είναι ο κόμβος της Μαραθιάς, που βρίσκεται και στο μέσο του Νομού. Τίποτα φυσικά δεν έχει οριστικοποιηθεί και οι αποφάσεις θα ληφθούν απόψε το βράδυ.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr) 

Όλη η επικαιρότητα