Αγροτικά Ηλεία

Οι αγρότες της Ηλείας βγαίνουν ξανά στους δρόμους – Ευρεία σύσκεψη την Δευτέρα

Ακούστε το άρθρο

Τα τρακτέρ στους δρόμους βγάζουν την ερχόμενη Πέμπτη 25 Ιανουαρίου οι αγρότες της Ηλείας και οι εκπρόσωποί τους κάνουν ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο της Αμαλιάδας.

Το βράδυ της Παρασκευής συνεδρίασαν από κοινού οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αμαλιάδας, Καρδαμά και Πηνείας, καθώς και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, και αποφάσισαν ομόφωνα να συγκληθεί η σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των Αγροτικών Συλλόγων της Ηλείας, των αγροτών και των κτηνοτρόφων, για να γίνει ενημέρωση και από κοινού να ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινήσεις.

‘Μια γροθιά’

Το μήνυμα που στέλνουν είναι: «Αγρότες ξεσηκωθείτε- Όλοι μαζί με μια γροθιά να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, γιατί μας οδηγούν σε αφανισμό».

Οι Ηλείοι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να βγουν στους δρόμους και την Δευτέρα θα οριστικοποιήσουν και την τοποθεσία που θα στηθούν τα μπλόκα με τα τρακτέρ.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας είναι καυτά και πρέπει να αντιδράσουμε. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μέτωπο και σε αυτό δεν περισσεύει κανείς αγρότης. Πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, για να μην αφανιστεί η αγροτιά από την Ελλάδα. Πρέπει να έρθουν όλοι στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της Αμαλιάδας και στις κινητοποιήσεις να είμαστε όλοι μαζί. Χρειάζεται ομοψυχία αυτές τις ώρες, γιατί δεν πάει άλλο η κατάσταση. Τα συνεχή μέτρα μας έχουν διαλύσει, ο αγροτικός τομέας υποφέρει και πρέπει να αντιδράσουμε για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα χωράφια μας» σχολίασε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Αντωνάτος.

Στην σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο καλούνται να λάβουν μέρος και οι Ομάδες Παραγωγών και οι Συνεταιρισμοί της Ηλείας, προκειμένου ενωμένος ο αγροτικός κόσμος να συντονίσει τον αγώνα.

Όλη η επικαιρότητα