Αγροτικά Ηλεία

Αγροτικό Εμπορικό Κέντρο στην Αμαλιάδα στις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ

Ακούστε το άρθρο

Ένα Αγροτικό Εμπορικό Κέντρο θα λειτουργήσει τον επόμενο μήνα στην Αμαλιάδα, αφού ολοκληρώνονται σε λίγες μέρες  οι εργασίες στις ανακαινισμένες παλιές αποθήκες του ΑΣΟ  (Αυτόνομος Σταφιδικός Οργανισμός) στην είσοδο της πόλης.

Πρόκειται για την Ένωση Παραγωγών Α.Ε.Σ.-ΑΕ  η οποία θα πωλεί στον αγροτικό κόσμο  γεωργικά εφόδια: φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές, σπόρους, μηχανήματα, εργαλεία κ.α.

Ας δούμε ποια είναι η Ένωση Παραγωγών Α.Ε.Σ.-ΑΕ:  Η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, η Παναιγιάλειος και άλλη μια Ομάδα Παραγωγών του νομού Αχαΐας, τον Απρίλιο του 2016 ίδρυσαν την Ένωση Οργανώσεων Παραγωγών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με έδρα την Αμαλιάδα, ενώ αντιπρόεδρός της είναι ο Χρήστος Βαλιανάτος. Σκοπός της Ένωσης είναι η διακίνηση της Κορινθιακής Σταφίδας και ελαιολάδου.

Ο στόχος

Το κτίριο αρκετών εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων,  νοικιάσθηκε από την ΣΚΟΣ η οποία είναι ιδιοκτήτρια, για 20 χρόνια. Πολλοί θα θυμάσθε ότι το κτίριο τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε εικόνα εγκατάλειψης. Σήμερα ανακαινίσθηκε και το κτίριο είναι αγνώριστο. Σε λίγες μέρες θα έχουν πέσει και οι τελευταίες πινελιές.  Διαθέτει μεγάλο χώρο πάρκινγκ, βρίσκεται στην είσοδο της πόλης πριν τις γραμμές, απευθύνεται σε όλους τους αγρότες του νομού Ηλείας και σκοπός, στόχος του Κέντρου είναι να διαθέτει προϊόντα σε χαμηλές τιμές ενώ θα συνεργαστεί με τράπεζα για την προώθηση της Συμβολαιακής Γεωργίας. Αναμένεται να λειτουργήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου.

Όλη η επικαιρότητα