Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αχαΐα: Δέκα ξένες αγορές στο «στόχαστρο» της Λουξ!

loux250_b.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στην περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου πωλήσεων στο εξωτερικό και στη διατήρηση σταθερά ανοδικής πορείας στην εγχώρια αγορά προσανατολίζεται η διοίκηση της επιχείρησης Λουξ Μαρλαφέκας, η οποία συμπληρώνει φέτος 63 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά αναψυκτικών.

Σήμερα, μέλη του διοικητικού συμβουλίου αναχωρούν για την Αυστραλία, όπου διερευνάται η ενδυνάμωση των πωλήσεων στην περιοχή, ενώ η τοποθέτηση σε επιπλέον 10 νέες χώρες αποτελεί προτεραιότητα της επιχείρησης, που ξεκίνησε το 1950, από μια μικρή βιοτεχνία σε έναν σχετικά περιορισμένο χώρο στην οδό Παντοκράτορος στην Παλαιά Πόλης της Πάτρας.

«Στην Ελλάδα έχουμε την παιδεία να δημιουργούμε παραδοσιακά, ξεχωριστά προϊόντα», όπως επισημαίνει μιλώντας στην «ΗτΣ» ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιάννης Μαρλαφέκας, επισημαίνοντας πως «θέλουμε να συνεχίσουμε την ίδια σταθερά ανοδική πορεία στο εγγύς μέλλον, χωρίς έντονες διακυμάνσεις. Σήμερα έχουμε ήδη παρουσία σε 10 χώρες και στόχος μας είναι να τις διπλασιάσουμε».

Παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία που πλήττει μεγάλη μερίδα επιχειρήσεων, η εταιρεία αναψυκτικών Λουξ των αδελφών Μαρλαφέκα, καταφέρνει και εμφανίζει ιδιαίτερα ικανοποιητικές επιδόσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, από το 2008 έως σήμερα, έχουν αυξήσει οι θέσεις εργασίας κατά 17%, την ώρα που σε άλλες επιχειρήσεις γίνονται περικοπές.

Το 2012 ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 13,4% και αύξηση του μεριδίου αγοράς στα αναψυκτικά, φτάνοντας στο 20% περίπου, καταλαμβάνοντας έτσι τη δεύτερη θέση στο σύνολο του κλάδου.

Οι σημερινοί της ιδιοκτήτες, τα τρία αδέλφια Μαρλαφέκα, που μεγάλωσαν στο πλάι του ιδρυτή, Παναγιώτη Μαρλαφέκα, βίωσαν απ’ την παιδική ηλικία του εγχείρημα Λουξ, συνεισφέροντας μετέπειτα ενεργά στην ανοδική της πορεία.

Ο Παναγιώτης Μαρλαφέκας, έχοντας την αμέριστη στήριξη της συζύγου του Ιωάννας, πήρε την πιο κρίσιμη απόφαση για την ιστορία της εταιρείας μέχρι σήμερα. Επιλέγει το φημισμένο Κεφαλόβρυσο, που τότε δεν είχε την παραμικρή υποδομή -ούτε ηλεκτρικό υπήρχε αλλά ούτε καν τηλέφωνο- για οποιαδήποτε βιομηχανική δραστηριότητα. Είχε όμως στο υπέδαφος του έναν πραγματικό θησαυρό, το περίφημο νερό του.

Το κριτήριο ήταν για άλλη μια φορά η ποιότητα με οποιοδήποτε κόστος και η μετέπειτα πορεία της επιχείρησης, απέδειξε πως η επιλογή ήταν ορθή.


Επέκταση σε δέκα ξένες αγορές σχεδιάζει η Λουξ

Το 1967, γίνεται η πρώτη μετεγκατάσταση της επιχείρησης σε νέο χώρο, με μεγαλύτερη παραγωγική ικανότητα αλλά και προηγμένες τεχνολογίες ως απάντηση στον εντεινόμενο πλέον ανταγωνισμό.

Ενώ, 5 χρόνια αργότερα, το 1972, δημιουργείται το καινούργιο εργοστάσιο σε μια έκταση 2.500 τ.μ. στην περιοχή που βρίσκεται ακόμα και σήμερα.

Το εργοστάσιο εξοπλίζεται με σύγχρονα μηχανήματα της εποχής εκείνης, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή ποιότητα για τα αναψυκτικά Λουξ.

Η επιχείρηση αρχίζει να εξαπλώνεται και σε γειτονικούς νόμους της Αχαΐας, με μεγάλη επιτυχία έχοντας πάντα σαν όπλο την κορυφαία ποιότητα σε συνδυασμό με τη μοναδική γεύση των προϊόντων της.

Όλη η επικαιρότητα