Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αχαΐα: Στον εισαγγελέα οι 9 έμποροι λαϊκών αγορών για πλαστές ενημερότητες

Ακούστε το άρθρο

Στον Εισαγγελέα διαβιβάζονται, με εντολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την προσκόμιση και πλαστών ασφαλιστικών ενημεροτήτων -πέραν των φορολογικών- από εμπόρους λαϊκών αγορών της Αχαΐας.

Με έγγραφο του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) προς Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (με ημερομηνία 11 Μαρτίου 2013) επιβεβαιώνεται ότι τουλάχιστον εννιά ασφαλιστικές ενημερότητες που προσκομίστηκαν από ισάριθμους εμπόρους λαϊκών αγορών με σκοπό την ανανέωση της άδειας τους «δεν έχουν εκδοθεί από τα αρμόδια τμήματα» του Οργανισμού.


Υπενθυμίζεται ότι κατά την διαδικασία ανανέωσης των αδειών λαϊκών αγορών έμποροι ? έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον τρείς περιπτώσεις έως τώρα- είχαν προσκομίσει και μη νομίμως εκδοθείσες φορολογικές ενημερότητες. Κατά την διασταύρωση και την επαλήθευση της νομιμότητας των δικαιολογητικών από την Υπηρεσία και ύστερα από συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ταυτοποιήθηκε ότι πράγματι οι ενημερότητες αυτές δεν είχαν εκδοθεί νομίμως, δηλαδή δεν προέρχονταν από το σύστημα Taxis.

Με εντολή του Περιφερειάρχη ο έλεγχος συνεχίζεται και θα εξεταστούν σε βάθος όλα τα δικαιολογητικά που προσκομίστηκαν από το σύνολο των εμπόρων λαϊκών αγορών ώστε να επαληθευτεί η νομιμότητα τους, τόσο σε ότι αφορά φορολογικές ή ασφαλιστικές ενημερότητες.

Όλη η επικαιρότητα