Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αχαΐα: Τραγική η κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου – Παραιτήθηκε ο υποδιοικητής

14038_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε οριακό σημείο βρίσκεται το νοσοκομείο του Ρίου, καθώς οι περικοπές των εφημεριών θέτουν πλέον σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών, καθώς αρκετά τμήματα μένουν χωρίς γιατρό. Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας (Ε.Ι.Ν.Α.) κατέθεσε μυνητήρια αναφορά κατά των μελών της διοίκησης του νοσοκομείου που υπερψήφισαν την απόφαση για την κατάργηση ή σε άλλες περιπτώσεις τη δραματική μείωση των εφημεριών κλινικών και εργαστηρίων.

Παράλληλα, χθες Δευτέρα παραιτήθηκε ο υποδιοικητής του ΠΓΝΠ Ηλίας Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είναι και διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του νοσοκομείου.

Στην καταγγελία-μηνυτήρια αναφορά η ΕΙΝΑ ανέφερε ότι «με την κατάργηση ή σε άλλες περιπτώσεις την δραματική μείωση των εφημεριών κλινικών και εργαστηρίων με αποτέλεσμα να μένουν τμήματα του νοσοκομείου χωρίς εφημερεύοντες ιατρούς (παρά την ύπαρξη χειρουργημένων νοσηλευομένων ασθενών) ή να καταργούνται σημαντικές λειτουργίες τμημάτων που προσφέρουν μοναδικές για την περιφέρεια της 6ης Υ.Πε. υπηρεσίες όπως θεραπείες καρκίνου αλλά και επείγουσες εξετάσεις για τις οποίες το πλησιέστερο κέντρο διακομιδής είναι η Αθήνα».

Η Ε.Ι.Ν.Α. ζητεί «τη διερεύνηση των όποιων ποινικών ευθυνών για την έκθεση ασθενών σε κίνδυνο και την περαιτέρω δίωξη των όποιων υπευθύνων για την κατάσταση αυτή».

Όλη η επικαιρότητα