Ελλάδα

Ακόμα “κουνιέται” η Ζάκυνθος – Πάνω από 3.000 μετασεισμοί μετά τα 6,8 ρίχτερ του Οκτωβρίου – Και σήμερα τους ξύπνησε ο εγκέλαδος

Ακούστε το άρθρο

Σεισμός στην Ζάκυνθο ξύπνησε «απότομα» τους κατοίκους του νησιού, το πρωί του Σαββάτου.
Η δόνηση καταγράφηκε στις 07:47 το πρωί και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Πάνω από 3.000 μετασεισμοί έχουν εκδηλωθεί τους τελευταίους μήνες στο Ιόνιο και στην ευρύτερη περιοχή της Ζακύνθου μετά τον σφοδρό σεισμό μεγέθους 6,8 ρίχτερ που σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβρη, προκαλώντας πανικό και αναστάτωση στους κατοίκους των νησιών του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας.

Όπως δήλωσε ο σεισμολόγος Μάκης Χουλιάρας , οι σεισμογράφοι καταγράφουν σχεδόν καθημερινά 30-40 σεισμικές δονήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή που έχουν όμως φθίνουσα εικόνα ως προς το μέγεθος και αυτό δείχνει ότι η σεισμική ενέργεια εκτονώνεται φυσιολογικά.

Όπως ανέφερε από το 2014 η περιοχή του Ιονίου βρίσκεται σε σεισμική διέγερση με την εκδήλωση ισχυρών σεισμών αλλά – όπως είπε – αυτό δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία καθώς όλα τα σπίτια της περιοχής είναι κατασκευασμένα με τον νέο αντισεισμικό κανονισμό και έχουν θωρακιστεί όπως προβλέπεται.

via

Όλη η επικαιρότητα