Καιρός

Ακραία καιρικά φαινόμενα το Σ/Κ – Δείτε που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

xionia.jpg
Ακούστε το άρθρο

“Χαλάει” ο καιρός από την Παρασκευή καθώς σε σημαντικό μέρος της χώρας θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο όπου αναμένονται και χιονοπτώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές ενώ θα υπάρξει και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά, την Παρασκευή στα κεντρικά και τα βόρεια και νεφώσεις με βροχές και από το απόγευμα στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες και τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ορεινά των βορειοτέρων περιοχών. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία πρώτα στο Ιόνιο και από το βράδυ στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά, σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά ,τα κεντρικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα ενώ χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Στην Αττική έντονες βροχοπτώσεις κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη 8.Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Κυριακή κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά -ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας , σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Βαθμιαία εξασθένηση στα βορειοδυτικά το βράδυ. Βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσουν τις πρωινές ώρες στην Αττική. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Χάρτες των προβλέψεων για βροχές όπως δημοσιεύονται τσο http://poseidon.hcmr.gr/

Παρασκευή 12:00

Σάββατο 00:00

Ο καιρός σήμερα

Γενικά αίθριος καιρός σήμερα Πέμπτη με βαθμιαία αύξηση νεφώσεων από το βράδυ στα δυτικά. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας.


Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα