Sexy

Άκρως τολμηρή η νέα διαφήμιση του Alexander Wang

imagehandler.jpg
Ακούστε το άρθρο

Είναι πλέον ο δημιουργικός διευθυντής της Balenciaga, αλλά και η πιο πρόσφατη επιλογή σχεδιαστή της H&M και αποφάσισε να κάνει κάτι μεγάλο, αντάξιο του ονόματός του. Ο λόγος για τον Alexander Wang, ο οποίος στις νέες διαφημίσεις για τα τζιν που φέρουν την υπογραφή του, προκαλεί και με το παραπάνω: η γυμνή γυναίκα στην αφίσα δεν αποκαλύπτει μόνο το κορμί της, αλλά… αγγίζεται κιόλας, με στόχο φυσικά να προκαλέσει.

Ωστόσο, δεν ήταν πολλοί αυτοί που είδαν με καλό μάτι τις διαφημίσεις αυτές, αφού χαρακτηρίστηκαν ως μια «φθηνή» προσπάθεια για να προκαλέσει, πουλώντας ουσιαστικά τον εαυτό της και όχι τόσο το προϊόν που διαφημίζεται.




Ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεται κανείς στη θέα της γυμνής διαφήμισης, μάλλον όλοι συμφωνούν στην έλλειψη φαντασίας ως προς την προώθηση των προϊόντων, μιας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ποντάρουν στην γυναικεία… γύμνια.

Ο Calvin Klein χρησιμοποιούσε αυτή την τακτική για χρόνια, αλλά τουλάχιστον σε αυτές τις διαφημίσεις, όπως αυτή που πρωταγωνίστησαν η Lara Stone και η Toni Garrn το 2012, τα μοντέλα – αν μη τι άλλο – φοράνε και τα τζιν που διαφημίζουν.

Ωστόσο, ο Wang δεν το βλέπει έτσι. Στην πραγματικότητα, και σύμφωνα με την εξήγηση που έδωσε ο ίδιος, δεν είναι καν σαφές πώς ακριβώς το βλέπει.

«Δεν είναι προκλητικό μόνο από την άποψη του σέξι, αλλά προκλητικό για να συζητηθεί» δήλωσε στο WWD, προσθέτοντας «δεν θα υποδείξω τι ακριβώς δείχνει. Το ενδιαφέρον είναι να δούμε πώς οι άνθρωποι το αντιλαμβάνονται και τι έχουν να πουν για αυτό. Φυσικά, θα υπάρξουν και εκείνοι που διαφωνούν».

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα