Ελλάδα

Ακτοπλόοι: Καλούμε την ΠΝΟ να αποδεχτεί τις προτάσεις μας και να ματαιώσει την απεργία

Ακούστε το άρθρο

Η πρότασή μας για αύξηση των αποδοχών των ναυτικών 2% με αναδρομική ισχύ από 1/1/2019, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του προσωπικού, ξεπερνά τις πραγματικές δυνατότητές μας σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση των Ακτοπλόων (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ΣΕΕΝ) με αφορμή την κήρυξη 24ωρης απεργιακής πανελλαδικής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) την Τετάρτη 3 Ιουλίου σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Ο ΣΕΕΝ αναφέρει ότι υπάρχει ήδη αυξημένο κόστος στα ναυτιλιακά καύσιμα κατά 50% τα δύο τελευταία χρόνια με αναμενόμενη σημαντική περαιτέρω αύξηση μετά την 1/1/2020, λόγω του νέου τύπου περιβαλλοντικού καυσίμου, ενώ τονίζει ότι πραγματοποιήθηκαν 4 συναντήσεις με την ΠΝΟ και δεν υπήρξε καμία κωλυσιεργία εκ μέρους του.

«Δεν κατανοούμε τους λόγους της απόρριψης της πρότασής μας, η οποία είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με αυτήν του 2018 που έτυχε της άμεσης αποδοχής της ΠΝΟ», αναφέρουν οι ακτοπλόοι. «Για μία ακόμα φορά καλούμε την ΠΝΟ να αποδεχτεί τις προτάσεις μας και να ματαιώσει την προκηρυχθείσα απεργία», προσθέτουν.

ΠΝΟ: Ο ΣΕΕΝ ακολουθεί τακτική κωλυσιεργίας

«Ο ΣΕΕΝ, ακολουθώντας τακτική κωλυσιεργίας όχι μόνο αρνείται στην ουσία να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών στις παραπάνω Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά έντεχνα επιχειρεί στην ουσία να διασπάσει την ενότητα της Ομοσπονδίας μας οδηγώντας την όλη διαπραγματευτική διαδικασία, με αποκλειστική υπαιτιότητά του, σε αδιέξοδο με την υποβολή ανεδαφικών προτάσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η Διοίκηση της ΠΝΟ καλεί επίσης τον ΣEΕΝ και τις λοιπές εφοπλιστικές οργανώσεις να αναλογισθούν τις ευθύνες τους απέναντι στους Έλληνες ναυτεργάτες, οι οποίοι όπως αναφέρει με ιδρώτα, αίμα και μόχθο αλλά και ακατάπαυστη εργασία στα πλοία κάτω από εξοντωτικά ωράρια, συνεισφέρουν καθοριστικά στην διατήρηση του ζωτικού για την οικονομία της χώρας μας πυλώνα της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας.

Η ανακοίνωση του ΣΕΕΝ

«Μετά από διαπραγματεύσεις 40 ημερών για την υπογραφή της ΣΣΕ 2019, ο Σύνδεσμός μας πρότεινε στην ΠΝΟ ποσοστό αύξησης των αποδοχών των ναυτικών 2% με αναδρομική ισχύ από 1/1/2019. Επίσης συμφωνήσαμε για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Στο διάστημα των 40 ημερών πραγματοποιήθηκαν 4 συναντήσεις, συνεπώς δεν υπήρξε καμία κωλυσιεργία εκ μέρους μας, όπως πολύ κακώς ισχυρίζεται η ΠΝΟ.

Η πρότασή μας για παροχή αύξησης 2% το 2019, καθώς επίσης και η συμφωνηθείσα αναδρομική αύξηση 2% το 2018, αποτελούν τις υψηλότερες αυξήσεις οι οποίες έχουν συμφωνηθεί σε ΣΣΕ την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα.

Η πρότασή μας συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του προσωπικού, ξεπερνά τις πραγματικές δυνατότητές μας σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, λόγω του ήδη αυξημένου κόστους καυσίμων κατά 50% τα δύο τελευταία χρόνια και της αναμενόμενης σημαντικής περαιτέρω αύξησής του μετά την 1/1/2020, λαμβανομένων υπόψη των νέων περιβαλλοντολογικών κανονισμών και την αλλαγή του τύπου του καυσίμου το οποίο καταναλώνουν τα πλοία μας.

Επίσης τονίζουμε για μία ακόμα φορά ότι η υπάρχουσα στελέχωση των πλοίων μας ξεπερνάει κατά πολύ τις προβλεπόμενες νόμιμες υποχρεώσεις. Οι πραγματικές ανάγκες καλύπτονται όπως εξάλλου αποδεικνύεται από τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρουν τα πλοία μας και τα πληρώματά τους στο επιβατικό κοινό. Παρόλα αυτά συμφωνήσαμε για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού ικανοποιώντας σχετικές απαιτήσεις της ΠΝΟ.

Τα θέματα που αφορούν τη ναυτεργασία και τη στελέχωση των πλοίων δεν είναι θέματα τα οποία έχει αρμοδιότητα να επιλύσει ο Σύνδεσμός μας, αλλά ούτε και τη δυνατότητα δεδομένου ότι αποτελούμε ένα πολύ μικρό μέρος της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω εκφράζουμε τη μεγάλη έκπληξή μας για τη μη αποδοχή της πρότασής μας, αλλά και για την προκήρυξη απεργίας εν μέσω τουριστικής περιόδου με απρόβλεπτες συνέπειες για τον τουρισμό και την οικονομία της Χώρας μας. Επίσης διερωτώμεθα πως είναι δυνατόν, κάτω από τις σημερινές συνθήκες, να αποφασίζεται η διακοπή των θαλάσσιων συγκοινωνιών και η απομόνωση των νησιών μας. Τέλος δεν κατανοούμε τους λόγους της απόρριψης της πρότασής μας, η οποία είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με αυτήν του 2018 που έτυχε της άμεσης αποδοχής της ΠΝΟ.

Για μία ακόμα φορά καλούμε την ΠΝΟ να αποδεχτεί τις προτάσεις μας και να ματαιώσει την προκηρυχθείσα απεργία».

real.gr

Όλη η επικαιρότητα