Ηλεία

Aldemar Academy: Εργάστηκαν για το Σύγχρονο Πάρκο Ολυμπιακού Ιδεώδους…

Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε με κάθε επιτυχία το πρόγραμμα του Aldemar Academy, που για τρίτη συνεχή χρονιά διοργάνωσε ο Όμιλος Aldemar Resorts το διάστημα από 18 έως και 22 Σεπτεμβρίου.

Σ’ αυτό συμμετείχαν φοιτητές του MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με βασικό τους στόχο την κατάρτιση business plan για ένα ζήτημα διαφοροποίησης του ελληνικού τουρισμού που ταλαιπωρεί χρόνια την Ηλεία και δεν είναι άλλο από τη δημιουργία του 1ου Σύγχρονου Βιωματικού Πάρκου Ολυμπιακού Ιδεώδους.

Ειδικότερα, κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη ικανοτήτων ηγεσίας  για τους συμμετέχοντες που συνολικά φθάνουν τους 31 Μεταπτυχιακούς Φοιτητές, 4 Υψηλόβαθμα Στελέχη από Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, ΤΙΤΑΝ και WIND, 8 Εξειδικευμένους Συμβούλους από Better Future, EY και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η πρόκληση που τέθηκε από το Aldemar Academy 2019, ήταν οι φοιτητές να καταρτίσουν business plan για τη δημιουργία του 1ου Σύγχρονου Βιωματικού Πάρκου Ολυμπιακού Ιδεώδους, που θα ενσωματώνει τις αρχές των Ολυμπιακών Αγώνων, το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι, την αξία και σημασία της εκεχειρίας αλλά και επιμέρους θεματολογία όπως η ολυμπιακή διατροφή, η άμυλα και ο σεβασμός στο πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον.

Α. Αγγελόπουλος:
«Ρεαλιστική προσέγγιση»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, στάθηκε στη σημασία του Academy και όσα προσφέρει φέτος στους φοιτητές του ΜΒΑ: «Είναι η 3η χρονιά που διοργανώνουμε το Academy σε συνεργασία με το ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι τιμητικό να ξέρεις ότι το οικονομικό πανεπιστήμιο βάζει πλάτη σε ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης, παρότι τα παιδιά βρίσκονται ακόμα σε εκπαιδευτική διαδρομή. Ο λόγος που του αλλάζω το χαρακτήρα είναι επειδή θέλω να ξέρουν ότι βγαίνοντας στην αγορά θα αντιμετωπίσουν μια οικονομία με συγκεκριμένα δεδομένα. Οι επιθυμίες φεύγουν από το παράθυρο και ερχόμαστε σε μία ρεαλιστική προσέγγιση του πως θα επιβιώσουν στον επιχειρηματικό ή επαγγελματικό στίβο. Από αυτά που είδα, τα παιδιά δέχονται το μέγιστο της στήριξης και πιστεύω πως όταν θα φτάσουν στο τέλος της εκπαιδευτικής τους διαδρομής, θα έχουν πιο καθαρή άποψη για το τι πρέπει να κάνουν στη ζωή τους».

Ωστόσο, εστίασε ιδιαίτερα και στο αντικείμενο του φετινού Aldemar Academy και στο στόχο που επιδιώκεται από αυτό το πρότζεκτ: «Δόθηκε ένα business case για να μελετήσουν με ποιο τρόπο μπορούμε βιώσιμα και με οικονομικά μεγέθη που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προκλήσεις, να φτιάξουν το θεματικό πάρκο των Ολυμπιακών Ιδεωδών και να κάνουμε επιτέλους πραγματικότητα το αυτονόητο. Να πάρουμε ένα πολιτιστικό πλούτο που λέγεται Αρχαία Ολυμπία και να το αναγάγουμε σε ένα σύγχρονο πάρκο εμπειρίας Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτονόητο μεν, αλλά πολύ δύσκολο απ’ ότι αποδεικνύεται όλα αυτά τα χρόνια στην υλοποίησή του».

Στόχος η βιώσιμη ανάπτυξη
της Αρχ. Ολυμπίας

Από την πλευρά του, ο καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του ΜΒΑ Γιώργος Κουρέτας, ευχαρίστησε αρχικά για τη φιλοξενία από τον όμιλο Aldemar Resorts & Spa, ενώ εστίασε και στο στόχο του προγράμματος που είναι η εύρεση τρόπων με τους οποίους θα μπορέσουν οι φοιτητές του ΜΒΑ να διαμορφώσουν ένα Business Plan για τη δημιουργία του πρώτου θεματικού πάρκου στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και της ευρύτερης περιοχής με θέμα τους ολυμπιακούς αγώνες και στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Η πλατφόρμα
της Guest Flip

Στα όσα προσφέρουν μέσα από την πλατφόρμα της Guest Flip και στους λόγους που έδωσαν το παρόν, εστίασε ο εκπρόσωπός της Στράτος Πότης: «Παρέχουμε μια πλατφόρμα διαχείρισης φήμης για ξενοδοχεία. Ήρθαμε να μιλήσουμε για τη Startups και πως είναι να πηγαίνεις να υλοποιήσεις μια ιδέα και να την κάνεις πραγματική επιχείρηση. Είναι ωραία πρωτοβουλία του MBA και της Aldemar και πιστεύουμε ότι θα έχει θετικό αποτέλεσμα. Στην ουσία η πλατφόρμα συγκεντρώνει τα reviews των πελατών από ένα ξενοδοχείο, τα αναλύει και βοηθά να παίρνουν αποφάσεις βάση εμπειρίας των πελατών».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Guest Flip Άρης Πατακός τόνισε πως βασικός τους στόχος είναι η εύρεση λύσης που θα βοηθά τα ξενοδοχεία να παρέχουν καλύτερες εμπειρίες στους πελάτες. «Δοκιμάσαμε διάφορα πράγματα για το πώς θα μπορεί το ξενοδοχείο να μαθαίνει τα προβλήματα των επισκεπτών και να παρέχει μια καλύτερη εμπειρία. Αυτό το ανακαλύψαμε επειδή ήμασταν κοντά στην αγορά και μιλούσαμε διαρκώς με επιχειρήσεις που μας βοήθησαν να ανακαλύψουμε τρόπους για αυτό το πρόβλημα», ανέφερε συγκεκριμένα.,

Μεγάλη εμπειρία

Στην τεράστια εμπειρία που προσφέρει το πρόγραμμα εστίασε η μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΜΒΑ Αθανασία Στρατάκου, που εκτιμά ότι είναι σημαντικό να έρχονται οι μαθητές σε επαφή με τον ίδιο τον επιχειρηματία και τον περιφερειάρχη της περιοχής προκειμένου να βρεθούν ιδέες που να αναδείξουν τον τόπο.

Στο Aldemar
και ο Ν. Φαρμάκης

Το παρόν στο πρόγραμμα έδωσε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης. Ο κ. Φαρμάκης μιλώντας για το πρόγραμμα τόνισε τα εξής: «Είχα τη χαρά σήμερα να δώσω το παρών στην πρότυπη ακαδημία του Ομίλου Aldemar Resorts που έχει να κάνει με την προώθηση της φιλοξενίας, όπως αποκαλεί ο κ. Αγγελόπουλος. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με νέους φοιτητές, νέους ανθρώπους για το επαγγελματικό τους μέλλον όσο και για το μέλλον της χώρας μας η οποία περνάει μέσα από τη δική τους δημιουργικότητα, τις δικές τους ιδέες, τα δικά τους θέλω. Αυτό που είδα, είναι η ελπίδα και στην ελπίδα ποντάρουμε ως πολιτεία. Η ιδέα της Δημιουργίας ενός σύγχρονου, πράσινου θεματικού πάρκου στην Αρχαία Ολυμπία είναι μια ιδέα που εμείς σαν Περιφερειακή Αρχή, και πολλοί άλλοι πριν από εμάς, έχουμε εντοπίσει ως ένα μοναδικό asset που έχουμε σαν Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας που δεν είναι τίποτα άλλο από την Αρχαία Ολυμπία, την ιστορία μας, τα ολυμπιακά ιδεώδη. Είναι μια πρωτοβουλία που βασίζεται σε μια ιδέα η οποία ενώνει και έχει πολλά βήματα ακόμα να κάνει. Εμείς είμαστε εδώ να στηρίξουμε την προσπάθεια των φοιτητών μέχρι αυτή η πρωτοβουλία να γίνει πρόταση. Πρόταση υλοποιήσιμη, πρόταση που θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί».

Από την πλευρά του, ο κ. Αγγελόπουλος αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την παρουσία του, δήλωσε τα εξής: «Η πραγματική ομορφιά της δημιουργίας ξεκινάει όταν ένα παρθένο μυαλό επεξεργάζεται μια ώριμη ιδέα. Σήμερα στο 3ο Aldemar Academy με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Φαρμάκη, συζητήθηκε η ιδέα της Δημιουργίας κοντά στην Ολυμπία,  ενός πράσινου θεματικού πάρκου με θέμα τα Ολυμπιακά ιδεώδη. Μια ιδέα, που θα κληθούν να επεξεργαστούν οι Φοιτητές του μεταπτυχιακού του ΟΠΑ, σε συνεργασία με φορείς και επιχειρήσεις στις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος. Μυαλά, Πόροι και ενέργεια στην επίτευξη αυτού του μεγαλεπήβολου στόχου».

Όλη η επικαιρότητα