Αλέξης Αργυρόπουλος: «Χάλκινος» στο Βαλκανικό!

O 19χρονος Αλέξης Αργυρόπουλος για μία χρονιά ακόμη ανέβηκε στο βάθρο των Βαλκανικών αγώνων, αυτή τη φορά στους νέους κάτω των 20 ετών στο μήκος, με επίδοση 7 μέτρα και 21 εκατοστά παίρνοντας την τρίτη θέση.

Ο αθλητής του Κοροίβου Αμαλιάδας και του Νίκου Καστανά φέτος έχει κάνει άλματα υψηλού επιπέδου και όλοι πιστεύουν ότι ο πρωταθλητής, στη θερινή σεζόν θα πάει κοντά στα 8 μέτρα.

Από εκεί και πέρα, το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 στην Κωνσταντινούπολη κατέκτησε η Σπυριδούλα Καρύδη με άλμα στα 13,25 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό στίβο και είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας της. Η Καρύδη λίγο αργότερα αγωνίστηκε και στο μήκος, όπου ήταν δεύτερη με 6,10 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ και υπολείπεται μόλις πέντε εκατοστά από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας της.

Στον προκριματικό των 60 μ.  συμμετείχε η Εμμανουέλα Καρυάμπα, που τερμάτισε σε 7.74, όσο και το ατομικό της ρεκόρ. Η Καρυαμπά μπήκε τελευταία στιγμή στην ομάδα, προκειμένου να αντικαταστήσει την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, που ταλαιπωρείται από ίωση. Στον προκριματικό των 60 μ. ο Σωτήρης Κομιανός – Γραββάνης πέτυχε 6.99 στον προκριματικό και στον τελικό τερμάτισε 4ος σε 6.91 και πέτυχε ατομικό ρεκόρ. Στον τελικό των 60 μ. έτρεξε και η Μαρκέλλα Παπανδρέου που πέτυχε 7.71 και κατέλαβε την πέμπτη θέση, λίγο μετά το 7.73 του προκριματικού. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στα 800 μ. η Ελλη Δεληγιάννη με 2.13.24. Στο επί κοντώ ο Αντώνης Σάντας ήταν δεύτερος με 4,90  μ. ενώ ο Κουκουρογιαννάκης τερμάτισε 7ος τα 60 μ εμπ. σε 8.39. Την έκτη θεση στα 60 μ. εμπ κατέλαβε η Πασχαλινα Παπαδοπούλου με 8.88.