Αθλητισμός Συνεντεύξεις

Αλέξης Αργυρόπουλος: «Αν δεν κουραστείς δεν μπορείς να καταφέρεις κάτι καλό»

Ακούστε το άρθρο

Ο Αλέξης Αργυρόπουλος – όπως και η Μαργαρίτα Τσουκαλά, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά της Ηλείας που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων –μας έκανε υπερήφανους με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο μήκος, με άλμα στα 7 μέτρα και 35 εκατοστά.

Ο πρωταθλητής από την Αμαλιάδα  με καταγωγή από το Δούκα και αθλητής του Κόροιβου, έκανε σπουδαία άλματα (φάνηκε από το πρωί των αγώνων με το  6μ.79 εκ. που έκανε περπατώντας ) έχει αποδείξει ότι  είναι από τα καλύτερα ταλέντα του Ελληνικού αθλητισμού και ο κορυφαίος παίδας άλτης της χώρας.

Τον Αλέξη Αργυρόπουλο τον συναντήσαμε στο στάδιο Αμαλιάδας, όπου κάνει την προπόνηση του και μιλήσαμε μαζί του και για την μεγάλη επιτυχία του στο πανελλήνιο, αλλά και για το λαμπρό μέλλον που έρχεται γι’ αυτόν.

– Αλέξη πως νιώθεις μετά την μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης της πρώτης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα;

«Νιώθω μεγάλη χαρά και ικανοποίηση πάνω απ’ όλα, γι’ αυτή την επιτυχία μου, αφού βγήκε η σκληρή προπόνηση που κάνω, και σίγουρα αισθάνομαι δικαιωμένος για την όλη προσπάθεια που καταβάλω».

– Όταν πήγες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, πίστευες ότι θα μπορούσες να ανέβεις στο υψηλότερο σημείο του βάθρου;

«Είχα δουλέψει πολύ σκληρά, γι’ αυτούς τους αγώνες, ήμουν καλά προετοιμασμένος και περίμενα να έχω καλά άλματα. Δεν μπορώ να πω ότι ήμουν σίγουρος για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, αλλά σίγουρα πίστευα ότι θα μπορούσα να κάνω καλά άλματα και να φτάσω πολύ ψηλά».

– Πόσο δύσκολο είναι να είσαι πρωταθλητής; Τι πρέπει να κανείς για να φτάσεις ψηλά ως αθλητής;

«Για να φτάσεις σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο, να κατακτήσεις την πρώτη θέση σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα και γενικά να διακριθείς, θα πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά και να προσπαθήσεις πάρα πολύ. Αν δεν κουραστείς δεν μπορείς να καταφέρεις κάτι καλό».

– Στο μέλλον τι περιμένεις; Που θέλεις να φτάσεις;

«Σίγουρα στο μέλλον θέλω να φτάσω ακόμη πιο ψηλά. Αυτό δεν είναι εύκολο και πρέπει να κουραστείς πάρα πολύ, να δουλέψεις πολλές ώρες, αλλά με πρόγραμμα και δουλειά μπορείς να καταφέρεις πολλά. Και φυσικά θα ήθελα να έχω επιτυχίες και σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και με την εθνική ομάδα».

– Τι τάξη θα πας τώρα; Και θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για σκληρές προπονήσεις, ενώ θα έχεις περισσότερο διάβασμα;

«Θα πάω τρίτη Λυκείου. Σίγουρα είμαι σε μια κρίσιμη καμπή, αφού θα έχω και περισσότερο διάβασμα, αλλά το θετικό με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πανελλήνιο είναι ότι κέρδισα πολλά μόρια για τις πανελλήνιες και αυτό θα με βοηθήσει. Σίγουρα για να πετύχω εκεί που θέλω, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και διάβασμα και μακάρι να καταφέρω κάτι καλό».

– Ποια είναι η προσεχή σημαντική αθλητική υποχρέωση που έχεις;

«Τώρα είναι να πάω στο πανευρωπαϊκό στην Ιταλία, στο Γκροσέτο, όπου θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθώ στο βάθρο, αφού είμαι μικρότερος από τους άλλους αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες. Σε αυτή την κατηγορία θα είμαι σε δυο χρόνια. Αλλά όπως σε όλους τους αγώνες πάω για το ρεκόρ, αυτό θα κάνω και στην Ιταλία».

– Έχεις κάποιον αθλητή ως ίνδαλμα, που θα ήθελες να του μοιάσεις;

«Δεν έχω κάποιον αθλητή στον οποίο θα ήθελα να μοιάσω. Πολλοί είναι οι αθλητές που παρακολουθώ και από τον καθένα παίρνω αυτό που θα με βοηθήσει. Κάποιον αθλητή όμως που να θέλω να μοιάσω δεν έχω».

– Προβλήματα με τις προπονήσεις σου έχεις, αυτή την στιγμή στο στάδιο της Αμαλιάδας;

«Σίγουρα σε κάποιες ασκήσεις και προπονήσεις έχουμε προβλήματα. Αλλά όσο μπορούμε, προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα».

– Και κλείνοντας αυτή την συνέντευξη θέλεις να αναφέρεις κάτι που σε εκφράζει;

«Θέλω να αναφερθώ στα παιδιά που θέλουν να είναι πρωταθλητές., Σίγουρα θα πρέπει να δουλέψουν πολύ και σκληρά, να έχουν μυαλό και γνώση για να πετύχουν αυτά που έχουν σχεδιάσει. Πιστεύω γενικά ότι όποιος δουλεύει πολύ και με σωστό τρόπο, στο μέλλον θα δικαιωθεί».

Όλη η επικαιρότητα