Lifestyle

Άλκης Δαυίδ: Ναρκωτικά, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τα 11 εκατ. πρόστιμο!

Ακούστε το άρθρο

Ο Άλκης Δαυίδ, τις τελευταίες ώρες, βρίσκεται στην επικαιρότητα καθώς ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας συνελήφθη μαζί με τον δισεκατομμυριούχο συνεργάτη του μετά την προσγείωσή τους στον Άγιο Χριστόφορο (Saint Kitts) της Καραϊβικής με ιδιωτικό τζετ επειδή μετέφεραν κάνναβη αξίας 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αναφέρει η «Daily Mail» ο 50χρονος «Mr Coca Cola» μαζί με τον συνεργάτη του Τσέις Έργκεντ μετέφεραν στο αεροπλάνο περίπου 5.000 φυτά κάνναβης, στο πλαίσιο του σχεδίου τους να ανοίξουν νόμιμες επιχειρήσεις κάνναβης στην περιοχή, αλλά συνελήφθησαν μαζί με τον ηθοποιό Τζόναθαν Ρις Μέγιερς που τους συνόδευε κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο και κρατήθηκαν για περίπου οκτώ ώρες, προτού αφεθούν ελεύθεροι. Λίγες μέρες αργότερα ο Άλκης Δαυίδ συνελήφθη και πάλι ενώ προσπαθούσε να αναχωρήσει από τη χώρα και πλήρωσε εγγύηση $30.000, ενώ παρέδωσε και τα ταξιδιωτικά του έγραφα.

Το «cool» είναι ο χαρακτηρισμός που ταιριάζει περισσότερο από κάθε άλλον στον ανατρεπτικό, εκκεντρικό και ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία, Άλκη Δαυίδ. Παραδοσιακός μπαμπάς, αλλά ταυτόχρονα αρκετά ροκ όταν το θέλει. Μια πλευρά που αποτυπώνεται πιο έντονα στα social media του, όπου προβάλλει τον πιο σταρ και λιγότερο businessman εαυτό του.

Πριν από χρόνια δημιούργησε το διαδικτυακό κανάλι FilmOn, που αυτή τη στιγμή αριθμεί περισσότερους από 150 εκατομμύρια θαυμαστές στις ΗΠΑ, ενώ είναι, επίσης, αυτός που με την προηγμένη τεχνολογία της εταιρείας του Hologram USA έκανε επανάσταση, όταν το 2012 εμφάνισε το ολόγραμμα του αδικοχαμένου Τούπακ Σακούρ στη σκηνή του Coachella να τραγουδά με τον Snoop Dogg. Το ίδιο δέος προκαλούν μέχρι σήμερα οι συναυλίες που διοργανώνει με μυθικούς, αλησμόνητους αστέρες της μουσικής, όπως ο Μάικλ Τζάκσον, η Μπίλι Χόλιντεϊ, η Γουίτνεϊ Χιούστον κ.α. Επιπλέον, διαθέτει σημαντικό επιχειρηματικό μερίδιο του δημοφιλούς αναψυκτικού Coca Cola σε περίπου 28 χώρες.

Ο γιος του Ανδρέα Δαβίδ είναι ένας από τους 1.000 πλουσιότερους ανθρώπους του βρετανικού λόμπι με τη συνολική περιουσία του να αγγίζει το 1,5 δισ. αγγλικές λίρες, ενώ διατυμπανίζει παντού ότι προσφέρει ένα εκατομμύρια δολάρια σε όποιον γδυθεί μπροστά στον Μπάρακ Ομπάμα.

Πριν λίγο καιρό, ο Άλκης Δαυίδ μονοπώλησε για ακόμα μία φορά τα αμερικανικά tabloids και blogs καθώς η πρώην υπάλληλος του, η 42χρονη Τσάσιτι Τζόουνς, τον κατηγόρησε ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι επειδή δεν ενέδωσε στις προτάσεις του, εκείνος την απέλυσε.

david-jones.jpg

Η ανύπανδρη μητέρα από την Καλιφόρνια εργαζόταν στο τμήμα μάρκετινγκ της εταιρείας FilmOn TV. Μέσα σε ένα μόλις μήνα, ο Άλκης Δαυίδ ξεκίνησε να την αγγίζει στο λαιμό, να σπρώχνει την καρέκλα της, να της πιάνει τα πόδια, με τόση δύναμη ώστε να χτυπά το κεφάλι της στον τοίχο. Της εκμυστηρεύτηκε, μάλιστα, πως η σύζυγός του τον εγκατέλειψε γιατί ερωτεύτηκε μια άλλη γυναίκα κι αν εκείνη θα ήθελε να συνευρεθεί μαζί του. Στην αρνητική απάντηση της γυναίκας, ο επιχειρηματίας αντιπαράθεσε μια σφοδρή ερωτική συμπεριφορά που κορυφώθηκε με το να τη φιλήσει παρά τη θέλησή της.

alkis-david-people-272-6-768x512.jpg
Άλκης Δαυίδ και Λέιλα (Φωτογραφία: People Greece)

Εκείνος, βέβαια, αρνείται τα πάντα. «Πρόκειται για μυθεύματα. Οι σχέσεις μας ήταν καλές, της συμπαραστάθηκα μάλιστα όταν έχασε τη μητέρα της και δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Απολύθηκε όταν αντιλήφθηκα ότι μου είπε ψέματα για κάποιο συμβόλαιο που δήθεν έκλεισε για λογαριασμό της εταιρείας μου και εγώ την επιβράβευσα με ένα ποσό της τάξης των 40.000 δολαρίων χωρίς να το δικαιούται», δηλώνει ο Άλκης Δαυίδ στη δημοσιογράφο, Μαρία Λεμονιά, για λογαριασμό του περιοδικού «Gala» (12/5).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Daily Mail», η δικαστική διαδικασία, που διήρκησε δύο εβδομάδες, ήταν -αν μη τι άλλο- εκρηκτική, με τον 50χρονο επιχειρηματία να μην μπορεί να συγκρατήσει τον θυμό του και να αποκαλεί την Τζόουνς «αποκρουστική, που θα έπρεπε να βρει κάτι άλλο να ασχολείται στη ζωή της». Ο Mr Coca Cola κλήθηκε από τη δικαιοσύνη να καταβάλει ως αποζημίωση για ηθική βλάβη το μεγαλύτερο ποσό για τέτοια υπόθεση, 11 εκατ. δολάρια. «Έχασα τη δίκη παρωδία γιατί απλά δεν παρουσιάστηκα. Πήγα στο δικαστήριο και όταν δεν με άφησαν να βάλω μέσα τον σκύλο μου και είδα τι μπούρδες έλεγαν για μένα τους έστειλα στο διάβολο και έφυγα. Έχασα τη δίκη, ποια δίκη δηλαδή, επειδή δεν ήμουν εκεί και δεν υποστήριξα τις θέσεις μου αντικρούοντας τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας», τονίζει ο ίδιος στο «Gala».

Σε όλη αυτήν την περιπέτεια, έχει στο πλευρό του, τους γιους του, τις τρεις πρώην συζύγους του και τη σύντροφό του, Λέιλα. Ο Άλκης Δαυίδ σχεδιάζει να ασκήσει έφεση, αλλά τον περιμένει άλλη μία δίκη για σεξουαλική παρενόχληση, για άλλη μία πρώην εργαζόμενή του, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Ο ίδιος δεν διστάζει να εναντιωθεί στο κίνημα #Metoo, λέγοντας: «Έχοντας άσο στο μανίκι τους το κλίμα του #Metoo, ήξερα ότι ήμουν καταδικασμένος πριν καν δικαστώ. Δεν θα τους περάσει. Δεν πρόκειται να πάρουν από μένα ούτε σεντ!».

Πηγή: ethnos.gr

Όλη η επικαιρότητα