Ηλεία

Αλλαγές αντιδημάρχων στον Δήμο Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές, όσον αφορά τα πρόσωπα που θα «συνεχίσουν» την δεύτερη θητεία της δημοτικής αρχής, ως αντιδήμαρχοι του δήμου, φέρνουν οι αποφάσεις του δημάρχου, Γαβρίλη Λιατσή, που ήδη έχει ξεκινήσει την ανακοίνωση ονομάτων και προσώπων.

Πρόσφατα το νέο πρόσωπο που «εντάχθηκε» σε καίρια θέση αντιδημάρχου είναι αυτή του δημοτικού συμβούλου, Λάκη Αθανασόπουλου, ο οποίος με χθεσινή απόφαση του δημάρχου, θα αναλάβει καθήκοντα στον τομέα αθλητισμού, αθλητικών εγκαταστάσεων και της δημοτικής αστυνομίας.

Ωστόσο, σημαντική εξέλιξη, υπήρξε και στην Υπηρεσία της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας του δήμου καθώς, προχθές, υπέβαλλε την παραίτησή της από εντεταλμένη σύμβουλος, η Ανδριάνα Αγγελακοπούλου.

Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον κ. Λιατσή και στην θέση της κ. Αγγελακοπούλου, όρισε ως αντιδήμαρχο, τον Βασίλη Σεϊντή, ο οποίος αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα σε συνδυασμό με το Τμήμα Πρασίνου, στο οποίο συνεχίζει κανονικά ως αντιδήμαρχος.

Παράλληλα ο κ. Λιατσής, ανακοίνωσε χθες και την αναβάθμιση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, Δημήτρη Μεσσαλά, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει και το κομμάτι της Παιδείας και των Εκπαιδευτικών Θεμάτων του δήμου Πύργου.

Χθες το πρωί ο δήμαρχος, ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο, Ανδρέα Σκαρτσιάρη, ο οποίος συνεχίζει στην δεύτερη θητεία της δημοτικής αρχής, ως αναπληρωτής δήμαρχος, αλλά και ως αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, ενώ το κομμάτι των Τεχνικών Υπηρεσιών, αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου ο δήμαρχος, Γαβρίλης Λιατσής. Ωστόσο ο κ. Λιατσής, τόνισε, πως παρά το γεγονός πως ο ίδιος θα έχει την ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας, ουσιαστικά, «συμβουλές» θα λαμβάνει από τον έμπειρο πλέον, Ανδρέα Σκαρτσιάρη ο οποίος για δύο περίπου χρόνια, ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος Πύργου, ανέφερε συγκεκριμένα ότι: «Η κ. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, παραιτήθηκε από την θέση της εντεταλμένης συμβούλου. Είναι από τα πιο αγαπητά πρόσωπα και όταν θελήσει να ασχοληθεί πάλι ενεργά θα έχει την δυνατότητα. Τις αρμοδιότητες της κ. Αγγελακοπούλου θα εκτελεί ο αντιδήμαρχος, Βασίλης Σεϊντής, σε συνδυασμό με το Τμήμα Πρασίνου, που παραμένει. Ευχαριστώ τον αντιδήμαρχο, Ανδρέα Σκαρτσιάρη που ως αναπληρωτής δήμαρχος, αυτά τα χρόνια σήκωσε στους ώμους του τα βάρη και τώρα συνεχίζει να έχει επιτελική σχέση με εμένα. Επίσης θα ήθελα να πω ότι αναβαθμίζεται ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δ. Μεσσαλάς ο οποίος στο εξής θα αναλάβει και το κομμάτι της Παιδείας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις ίδιες αρμοδιότητες θα έχει και στην επόμενη διετία ο Διονύσης Μπέλτσος, ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ενώ σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν και το επόμενο διάστημα, όπως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία, σε θέσεις των διοικητικών υπηρεσιών του δήμου.

Υπεγράφησαν οι αποφάσεις

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, Δημήτρης Μεσσαλάς, ανέφερε χθες πως ήδη οι αποφάσεις για τους δύο αντιδημάρχους υπεγράφησαν από τον δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή. Έτσι, στο εξής αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας και Πρασίνου θα είναι ο Βασίλης Σεϊντής ενώ αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Αθλητικών Εγκαταστάσεων και Δημοτικής Αστυνομίας, θα είναι ο Λάκης Αθανασόπουλος.

Τέλος, ως εντεταλμένος σύμβουλος υπεύθυνος για θέματα κυκλοφορίας στον δήμο, παραμένει ο Νίκος Βλαχαντώνης.

Όλη η επικαιρότητα