Καιρός

Αλλάζει πάλι ο καιρός με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

ptosi_tis_thermokrasias_kai_vrohes.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αλλάζει πάλι ο καιρός καθώς τις επόμενες ώρες σχεδόν σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει φθινοπωρινό σκηνικό με κύρια χαρακτηριστικά τις πρωινές νεφώσεις, τη βαθμιαία εξασθένηση των ισχυρών ανέμων αλλά και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Ο υδράργυρος έπεσε ήδη από την Τετάρτη, ωστόσο τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν από την Πέμπτη και την Παρασκευή, οπότε αναμένονται βροχές και καταιγίδες. 

Αναλυτικά, την Πέμπτη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση. 

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, θα σημειωθεί την Παρασκευή. Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. 

Σάββατο 27-09-2014 και Κυριακή 28-09-2014

Καιρός: σε όλη τη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες αλλά και διαστήματα βελτίωσης κυρίως στα δυτικά. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανό κατά τόπους να είναι έντονα θα ασθενήσουν από το βράδυ της Κυριακής.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω πτώση. 

Δευτέρα 29-09-2014

Καιρός: στα ανατολικά τοπικές νεφώσεις με βροχές ή πρόσκαιρους
όμβρους κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά
αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά
5 με 7 τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο στα δυτικά.
 
Τρίτη 30-09-2014

Καιρός: τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια. Στις υπόλοιπες
περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6
μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω μικρή άνοδο.

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα