Ηλεία

Αλλάζει όψη η Κρέστενα με αναπλάσεις δρόμων και νέο φωτισμό

Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά έργα είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη ή θα ξεκινήσουν άμεσα στην πόλη των Κρεστένων, που σίγουρα θα αλλάξουν προς το καλύτερο τη μορφή της. Έργα τα οποία αφορούν σε αναπλάσεις δρόμων, πλατειών, καθώς επίσης και εντάξεις σε προγράμματα leader και άλλα..

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα που θα αλλάξουν την μορφή των Κρεστένων, όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Κώστας Δρακόπουλος, είναι η ανάπλαση της οδού Αρχαίας Ολυμπίας, μιας εκ των κεντρικών οδών της πόλης.

Το έργο αφορά την υπογειοποίηση καλωδίων, την διευθέτηση όμβριων υδάτων, την πλακόστρωση δρόμου και πεζοδρομίων και νέο φωτισμό.

Είναι ένα σπουδαίο έργο ανάπλασης που θα γίνει από τις αρχές της Αρχαίας Ολυμπίας που οδηγεί μέχρι το νεκροταφείο Κρεστένων, αλλά και την παλιά πυροσβεστική.

Ο Κώστας Δρακόπουλος μας δήλωσε χαρακτηριστικά για τα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης των Κρεστένων.

“Συνεχίζουμε την δουλειά που είχε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια, πάντα σε συνεργασία με το δήμο και με την αεικίνητη τεχνική υπηρεσία του δήμου, η οποία δεν σταματάει καθόλου να δουλεύει. Προχωράμε με μελέτες και όταν βγουν οι διαγωνισμοί ξεκινάνε τα έργα.

Προσπαθούμε να υλοποιούμε έργα για όλες τις περιοχές. Το αρχικό ποσό για την ανάπλαση της οδού Αρχαίας Ολυμπίας, ήταν 1.100.000 ευρώ μαζί με την ανάπλαση όμως της Ανδρίτσαινας.

Τελειώνει επίσης η ανάπλαση στην πλατεία που βρίσκεται στις εργατικές κατοικίες και όταν ανοίξει ο καιρός θα επισκευάσουμε και την παιδική χαρά. Περιμένουμε για δημοπράτηση μέσω Leader της ανάπλασης της οδού Αναπαύσεως. Έχουμε καταθέσει την μελέτη και περιμένουμε την έγκριση και τη δημοπράτηση του έργου, ενώ και για την Ανατολική πλατεία, την πλατεία του καινούργιου Δημαρχείου, περιμένουμε από το ταμείο Μολυβιάτη να εγκρίνει την απαραίτητη μελέτη και να προχωρήσουμε στην δημοπράτηση του έργου.

Υπάρχει και ένα μεγάλο έργο ύδρευσης, το οποίο θα ανακοινώσουμε στην πορεία. Θα υπάρξει διυλιστήριο, καινούργιος αγωγός κ.α.

Δεν σταματάμε όμως εδώ και πάντα σε συνεργασία με τον Δήμο και με τη βοήθεια της τεχνικής υπηρεσίας προχωράμε και σε άλλα σημαντικά έργα για την πόλη».

Ο Κώστας Δρακόπουλος, που ευχαρίστησε την τεχνική υπηρεσία για την σκληρή δουλειά που κάνει για να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα, τόνισε ακόμη ότι παρεμβάσεις θα γίνουν και στην οδό Φωτοπούλου πίσω από το Δημαρχείο.

«Γενικά καταθέτουμε συνεχώς μελέτες και περιμένουμε να έρθουν οι απαραίτητες εγκρίσεις. Έχουμε ζητήσει να υπάρξουν εγκρίσεις και για έργα σε κομμάτια εκτός σχεδίου πόλης για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και εκεί. ”

Τάσος Καρνάρος : «Προχωρούν τα έργα σε αθλητικά κέντρα και παιδικούς σταθμούς»

Ο κ. Τάσος Καρνάρος πρόεδρος του νομικού προσώπου αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, ανέφερε επίσης πως προχωρούν τα έργα στους παιδικούς σταθμούς, αλλά και στα γήπεδα της περιοχής.

“Οι παιδικοί μας σταθμοί λειτουργούν άψογα, έχουμε τρία έργα του ΕΣΠΑ σε εξέλιξη σε αυτούς τους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας και έχουμε και το δημοτικό στάδιο Κρεστένων που προσπαθούμε να το έχουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Επίσης το κλειστό αυτή τη στιγμή, μετά από αρκετό καιρό είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε πλήρη λειτουργία, και παίζουνε εκεί οι ομάδες περιοχής. Φιλοδοξούμε να γίνει προπονητικό κέντρο για τις εθνικές ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ. Γενικά βρισκόμαστε σε πλήρη εγρήγορση για να πηγαίνουν όλα καλά”

Όλη η επικαιρότητα