Ηλεία

«Αλληλεγγύη» για τους μαθητές

allhleggyh_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στο νέο χώρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά 2015-2016, βρέθηκαν χθες ο νεοσύστατος σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και η «Ανθρώπινη Αλληλεγγύη», στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα για την συγκέντρωση τροφίμων, τα οποία στη συνέχεια μοιράζονται σε οικογένειες μαθητών του σχολείου που έχουν ανάγκη.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, Απόστολος Αποστολόπουλος, έχει ξεκινήσει συνεργασία με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου  Γυμνασίου Πύργου, στον οποίο η Οργάνωση παραδίδει τρόφιμα και είδη ένδυσης για τους μαθητές που οι οικογένειές τους, αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ενώ τόνισε πως η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη για τις εορτές του Πάσχα στηρίζει περίπου χίλιες οικογένειες τόσο στον Πύργο όσο και στην Αμαλιάδα, όπου δραστηριοποιείται.

«Κουβεντιάσαμε με την πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Πύργου, ότι κι αυτή κάνει το ίδιο έργο που κάνουμε κι εμείς και συνεννοηθήκαμε να την βοηθήσουμε για τα μέλη τα οποία έχει και βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Εμείς όσο ο κόσμος μας βοηθάει τόσο στην Αμαλιάδα όσο και στον Πύργο μπορούμε να εξυπηρετούμε και πιο περισσότερους ανθρώπους. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνανθρώπους μας, τα σούπερ μάρκετ του Πύργου και της Αμαλιάδας, τους διευθυντές και το προσωπικό που μας εξυπηρετούν κι έτσι μπορούμε να προσφέρουμε αυτή τη βοήθεια στον κόσμο. Το Πάσχα φέτος θα περάσουμε τα χίλια άτομα να εξυπηρετήσουμε», επεσήμανε ο κ. Αποστολόπουλος και ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου  Γυμνασίου Πύργου, Μαρία Καραχάλιου, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι: «Η συνεργασία μας με την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη είναι πολύ πρόσφατη αλλά έχει αποδώσει πολύ γρήγορα καρπούς. Έχουμε γύρω στις 25 οικογένειες και πιστεύω πως είναι κι άλλες οικογένειες από τα 300 παιδιά που έχουμε στο 1ο Γυμνάσιο, ο κόσμος σιγά-σιγά αφήνει την ντροπή και τον φόβο στην άκρη και γνωρίζεται μαζί μας και ζητάει βοήθεια. Η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη μας δίνει τρόφιμα, μας δίνει ρούχα γιατί εμείς είναι λίγο δύσκολο να μαζέψουμε σαν καινούργιος σύλλογος. Το κάνουμε αυτό για τα παιδιά του σχολείου μας, περιοριζόμαστε σε αυτό και αυτό μας ενδιαφέρει, για τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου που πίσω από αυτούς βέβαια είναι οι οικογένειες. Ο χώρος που επιλέξαμε να κάνουμε αυτή την συνάντηση είναι το καινούριο μας γυμνάσιο που θα μπούμε τον Σεπτέμβρη».

Τέλος η αντιπρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Θαρρενή Χρυσοβέργη, ευχαρίστησε τα σούπερ μάρκετ Ρουμελιώτη, Τερζή, Βερόπουλο και Μαρινόπουλο που, όπως ανέφερε, επέτρεψαν στο σύλλογο να τοποθετήσει καλάθια για τη συγκέντρωση τροφίμων στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει ο σύλλογος για τη στήριξη των οικογενειών των μαθητών που έχουν ανάγκη.

«Βρεθήκαμε εδώ στο καινούριο το σχολείο γιατί έχουμε σκοπό από του χρόνου που θα μπούμε να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό παντοπωλείο μέσα στο σχολείο ώστε οι οικογένειες αυτές να μπορούν να έρχονται και να παίρνουν τρόφιμα από εδώ», κατέληξε η κ. Χρυσοβέργη. 

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα