Βιβλίο

«Αλλότριες Προσευχές»… του Πέτρου Σπίνου

biblio.jpg
Ακούστε το άρθρο

Οι «Αλλότριες Προσευχές», η ποιητική συλλογή του Πέτρου Σπίνου, ειδικευθέντα στη Χειρουργική Στόματος που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Πηγή», θα παρουσιαστεί σε μια σεμνή εκδήλωση, την επόμενη Τρίτη 7 Ιουλίου, στις 9:00 το βράδυ, στο «Επαρχείο».

   Για την ποιητική συλλογή και το εγχείρημα του Πέτρου Σπίνου με τις καλλιτεχνικές – άγνωστες στο ευρύ κοινό – ανησυχίες, θα μιλήσουν η Δικηγόρος Θεσσαλονίκης Αντωνία Χριστούλα, ο δημοσιογράφος – εκδότης της εφημ. «Η Αυγή» Ανδρέας Καπογιάννης, ο εκδότης της εφημ. «Πρώτη» Μιχάλης Μανιάτης, αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας, Πέτρος Σπίνος. Την εκδήλωση παρουσίασης, θα συντονίσει η δημοσιογράφος της εφημ. «Πατρίς», Νάνσυ Σπυροπούλου.

Δυο λόγια για τις «Αλλότριες Προσευχές»

Η έκδοση της ποιητικής συλλογής με τίτλο «Αλλότριες Προσευχές» αποτυπώνει και παρουσιάζει σκέψεις και ανησυχίες νεανικών χρόνων. Για μεγάλο χρονικό διάστημα τα ποιήματα αυτά βρίσκονταν ξεχασμένα μέσα σε παλιά τετράδια, σε χειρόγραφες μουτζουρωμένες κόλλες και σε τελευταίες σελίδες σχολικών και πανεπιστημιακών βιβλίων. Η πρόσφατη αναζήτηση τους γέννησε αμέσως την επιθυμία έντυπης καταγραφής και συγχρόνως εξωτερίκευσης μιας διαφορετικής εικόνας πέραν της επαγγελματικής. Η δημιουργία και η τέχνη άλλωστε ξεπερνούν τις επαγγελματικές μας ανάγκες και έρχονται να καλύψουν βαθύτερες και ουσιαστικότερες εσωτερικές αναζητήσεις. Οφείλουν λοιπόν να στηρίζονται στον ερασιτεχνισμό. Τότε και μόνο τότε παραμένουν αυθεντικές.

Όλη η επικαιρότητα