Super league

Αλμα κορυφής για τον ΠΑΟΚ με δύσκολη νίκη επί του Πανιωνίου

Ακούστε το άρθρο
Ο Πανιώνιος δυσκόλεψε κι αυτή τη φορά τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όμως ο «Δικέφαλος» σκόραρε στο 75΄ με τον Πρίγιοβιτς και νίκησε τους «κυανέρυθρους» 1-0 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε στους 5 βαθμούς με την πρώτη νίκη της στα πλέι οφ, κι ενώ εκκρεμεί η απόφαση για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό που διακόπηκε, ενώ ο Πανιώνιος έμεινε στους 4 γνωρίζοντας την πρώτη ήττα του στη διαδικασία. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μασούντ στο 68΄.

Στο 6′ ο Λέοβατς με σέντρα-σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Πανιωνίου απειλεί, αλλά ο Οικονόμου βάζει την κόντρα και διώχνει. Ο Πανιώνιος δεν κλείνεται και στα μέσα του ημιχρόνου κάνει αξιόλογες επιθέσεις.

Στο 25′ ο Μασούρας με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ και στο 30′ ο Σιώπης στέλνει δυνατό μακρυνό σουτ που δεν αιφνιδιάζει τον Γλύκο, που μπλοκάρει.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την επιθετικότητα του και είχε δυο καλές στιγμές στην συνέχεια. Στο 39′ ο Πέλκας έβγαλε σέντρα ακριβείας από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ ενώ στο 37′ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Λέοβατς, η μπάλα κοντράρει στο τείχος και περνάει λίγο πάνω από την εστία του Γιαννιώτη.

Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν την πίεση τους και πλησιάζουν ως την λήξη του ημιχρόνου δυο φορές στην εστία του Γιαννιώτη με αξιώσεις. Στο 41′ σε σέντρα του Λέοβατς από τα αριστερά, ο Αθανασάδης βάζει προβολή στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα κοντράρει και στον Οικονόμου, αλλά καταλήγει στην αγκαλιά του Γιαννιώτη ενώ στο 44′ το πλασέ του Ολλανδού Μπίσεσβαρ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Πανιωνίου “γλύφει” το δεξί κάθετο δοκάρι του Γιαννιώτη.

Στην επανάληψη οι δυο αντίπαλοι με μια αλλαγή από το ξεκίνημα επιχειρούν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους και στο 54′ φάουλ του Πέλκα βρίσκει το δοκάρι του Πανιωνίου χωρίς τελικό θετικό αποτέλεσμα για τους Θεσσαλονικείς.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν οχυρωμένοι να κρατήσουν τον βαθμό της ισοπαλίας και δεν τα πήγαν άσχημα ως το 68′ οταν ο Μασούντ με την δεύτερη κίτρινη κάρτα που είδε σε διάστημα επτά λεπτών αποχώρησε έκδηλα εκνευρισμένος μη αποδεχόμενος την ευθύνη του στο σκληρό μαρκάρισμα επί του Μαλεζά που του στοίχισε την αποβολή από το παιχνίδι.

Η αριθμητική αυτή διαφορά ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να οπισθοχωρήσουν για να διατηρήσουν τα κεκτημένα οφέλη της ισοπαλίας και κράτησαν καλά ως το 75′ ώσπου ο εξαιρετικός Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς πέτυχε με μοναδική επιδεξιότητα ένα πανέμορφο γκολ χρησιμοποιώντας και τα δυο πόδια για να παραβιάσει την εστία του Γιαννιώτη σε σέντρα που έστειλε ο Λέο Μάτος.

Ο Πανιώνιος δεν είχε κάτι να χάσει, βγήκε στην αντεπίθεση και στο 83′ πλησίασε στην ισοφάριση αλλά δεν την ακούμπησε αφού το γυριστό σουτ του Ρισβάνη έφυγε μόλις άουτ.

Στο 89′ ο Πρίγιοβιτς πλησίασε κοντά στο δεύτερο προσωπικό του γκολ, αλλά στο τελικό πλασέ που έκανε ο Γιαννιώτης απέκρουσε σωτήρια πέφτοντας στα πόδια του Σέρβου.

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε στην επανάληψη της αναμέτρησης τις αδυναμίες του και κυρίως με τις προσθήκες από τον πάγκο των Πρίγιοβιτς, Κίτσιου, άλλαξε εικόνα και μορφή κι έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα που είναι δίκαιο. Ετσι ξεπέρασε τις αρκετές απουσίες του, που τις κάλυψε με ιδανικό τρόπο με την παρουσία μερικών εφεδρικών παικτών του όπως ο Πούγγουρας.

Διαιτητής:
Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

Κίτρινες: Πέλκας, Σιώπης, Μπεν, Μασούντ,

Kόκκινες:
Μασούντ (68′)

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Αντωνιάδης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης (46′ Ταπόκο), Μασούρας, Μασούντ, Καθάριος (67′ Σαββίδης) και Μπεν (84′ Βουκελάτος).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Πούγγουρας, Λέοβατς (46′ Κίτσιου), Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος (88′ Κουλούρης), Πέλκας και Αθανασιάδης (62′ Πρίγιοβιτς).

Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 8.000 θεατών.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα