Αρχική Smile Άλμα… τελικού! Επιβλητικός ο Τεντόγλου

Άλμα… τελικού! Επιβλητικός ο Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι σε πολύ καλή κατάσταση και το δείξει στα προκριματικά του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, που ξεκίνησε τη Δευτέρα (06.08.2018) στο Βερολίνο.

Ο Τεντόγλου είχε άλμα στα 8.15μ (άν. +1.3 μ/δ) στην πρώτη του προσπάθεια στο Β΄ γκρουπ, παίρνοντας εύκολα την πρόκριση για τον τελικό της Τετάρτης. Το όριο πρόκρισης ήταν στα 8 μέτρα και το άλμα που έκανε ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι  ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την εκτίμηση πως είναι ένα από τα φαβορί για μετάλλιο.

 

Την ίδια ώρα, μια θέση στον τελικό της σφυροβολίας φαίνεται ότι έχει ο Μιχάλης Αναστασάκης καθώς ολοκλήρωσε την παρουσία του στην τρίτη θέση του α΄γκρουπ με 75,61 μ.

Η λίστα με τους αθλητές που θα προκριθούν στον τελικό θα προκύψει μετά τη διεξαγωγή του δεύτερο γκρουπ. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως ο Αναστασάκης -όπως και το 2016 στο Άμστερνταμ, στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση- θα αγωνιστεί στον τελικό της σφυροβολίας, γεγονός που από μόνο του αποτελεί επιτυχία.

 

Εκτός ημιτελικών στα 100μ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έμεινε ο Γιάννης Νυφαντόπουλος. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την τρίτη θέση στην 2η προκριματική σειρά με 10.44, επίδοση που ήταν η 19η.

 

ΠΗΓΗ: newsit