Εκπαίδευση Ηλεία Πολιτισμός

Αμαλιάδα: 1ο βραβείο για την Αικατερίνη- Λυδία Παναγιωτοπούλου!

Ακούστε το άρθρο

Σπουδαία διάκριση για την μαθήτρια της Β’ τάξης του Γ’ Γυμνασίου Αμαλιάδας Αικατερίνη- Λυδία Παναγιωτοπούλου, η οποία απέσπασε το 1ο βραβείο στο Διήγημα στον 3ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών, με την βοήθεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Η μικρή Αικατερίνη- Λυδία έκανε περήφανο το σχολείο της, τον δήμο Ήλιδας αλλά και ολόκληρη την Ηλεία με την επιτυχία της, αφού εκτός από την κατάκτηση του 1ου βραβείου, απέσπασε και θερμά λόγια από τα μέλη της κριτικής επιτροπής και όλα δείχνουν ότι… ένα νέο αστέρι γεννιέται στον λογοτεχνικό χώρο.

Η Αικατερίνη- Λυδία Παναγιωτοπούλου είναι κόρη των δασκάλων Θεόδωρου και Αικατερίνης Παναγιωτοπούλου και εγγονή του πρωτοπρεσβύτερου π. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας.

Έμπνευση από Ελύτη!

Το θέμα του φετινού 3ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, ήταν οι στίχοι από τη ‘Μαρία Νεφέλη’ του Οδυσσέα Ελύτη: «Αν δεν στηρίξεις το ένα σου πόδι έξω απ’ τη Γη. Ποτέ σου δεν θα μπορέσεις να σταθείς επάνω της».

Για τον διαγωνισμό κινητοποιήθηκαν 82 σχολεία και εμπνεύστηκαν 182 νέα παιδιά από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, τα οποία μέσα από τα γραπτά τους κατέθεσαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούσαν οι: Άννα Κατσιγιάννη, επίκουρος καθηγήτρια Συγκριτικής Φιλολογίας Φιλολογικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, Σοφία Χριστοπούλου, προϊσταμένη παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Δ/νσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, οι ποιητές, πεζογράφοι και κριτικοί Σπύρος Βρεττός και Βασίλης Λαδάς, η σχολική σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Αχαΐας Παναγιώτα Ψυχογυιοπούλου, η προϊσταμένη Τμ. Πολιτιστικών Θεμάτων Ν. Αχαΐας Φρύνη Κωσταρά, η καθηγήτρια- μέλος ΕΔΙΠ Τμ. Φιλολογίας Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών Δώρα Μέντη και οι εκπαιδευτικοί φιλόλογοι του ΠΓΠΠ Μαίρη Σιδηρά, Νόνη Αβραμίδου, Αγγελική Αργυρίου και Ιωάννα Ευσταθίου.

Πήρε τα εύσημα

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πατρών και ο πεζογράφος- ποιητής Βασίλης Λαδάς απευθυνόμενος στην μικρή Αικατερίνη- Λυδία Παναγιωτοπούλου, αφού της έδωσε συγχαρητήρια της είπε ότι έσπασε όλα τα ρεκόρ με την φαντασία της και δεν είναι τυχαίο που το διήγημά της κατέκτησε το 1ο βραβείο στην κατηγορία των Γυμνασίων.

Η Αικατερίνη- Λυδία Παναγιωτοπούλου μιλώντας στην ‘Π’, ανέφερε ότι είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία και δεν περίμενε αυτή την διάκριση. «Είναι η πρώτη φορά που ασχολήθηκα με την λογοτεχνία, μου αρέσει πολύ και ελπίζω στο μέλλον να τα πάω ακόμη καλύτερα» είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι το διήγημά της θα δημοσιευθεί από το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Όλη η επικαιρότητα