WEB tv Ηλεία

Αμαλιάδα: 51χρονος κατηγορείται για εμπρησμό – Τον «τράβηξαν» βίντεο

Ακούστε το άρθρο

Ευαισθητοποίηση και καλός συντονισμός οδήγησαν στην σύλληψη ενός 51χρονου ημεδαπού από τα Σαβάλια, ο οποίος φέρεται ότι είναι ο δράσης δύο πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής.

Οι δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν διαδοχικά η μία μετά την άλλη και η παρατηρητικότητα και η ευαισθητοποίηση πολίτη, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθεί από τις αρχές ο 51χρονος και να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη.

Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε σε πρανές οδού, μεταξύ των Τοπικών Κοινοτήτων Σαβαλίων και Ροβιάτας, και είχε ως αποτέλεσμα να καούν 40 τμ. και η δεύτερη εκδηλώθηκε σε κοντινή απόσταση από την πρώτη και είχε ως αποτέλεσμα να καούν 350 τμ.  Μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε και στη νέα εθνική οδό Πατρών-Πύργου αφού κατακλίστηκε από πυκνούς καπνούς με αποτέλεσμα να δυσκολευτούν οι διερχόμενοι οδηγοί.

Στα πράσα

Πολίτης που βρέθηκε κοντά στο σημείο εκδήλωσης των δύο πυρκαγιών αντιλήφθηκε την παρουσία του 51χρονου και κάτι του κίνησε την περιέργεια λόγω της συμπεριφοράς και των κινήσεών του. Ο πολίτης αντιλήφθηκε την εκδήλωση της πρώτης πυρκαγιάς και υποψιασμένος ακολούθησε τον 51χρονο, χωρίς να γίνει αντιληπτός. Με το κινητό του τηλέφωνο μάλιστα βιντεοσκόπησε τον 51χρονο να περπατά και α βάζει και την δεύτερη φωτιά.

Αμέσως ο πολίτης κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και κατήγγειλε το περιστατικό και παράλληλα, βρήκε εν κινήσει περιπολικό της Αστυνομίας, ενημέρωσε τους αστυνομικούς για το συμβάν και άμεσε επενέβησαν και έπιασαν τον 51χρονο, τον οποίο και εν συνεχεία παρέδωσαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας.

Το Ανακριτικό τμήμα σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του 51χρονου για εμπρησμό από πρόθεση, για τις δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μεταξύ Σαβαλίων και Ροβιάτας. Χθες το μεσημέρι στα πλαίσια του αυτοφώρου οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας, ωστόσο η υπόθεση δεν εκδικάστηκε χθες, αναβλήθηκε και θα εκδικαστεί αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης ο 51χρονος αφέθηκε ελεύθερος και αναμένεται αύριο να αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Όλη η επικαιρότητα