Ηλεία

Αμαλιάδα: Ατύχημα για φοιτητή του ΤΕΙ -Πτώση με το ποδήλατο ελλείψει φωτισμού

Ακούστε το άρθρο

Τα χειρότερα γλίτωσε φοιτητής του ΤΕΙ Αμαλιάδας ο οποίος προχθές το βράδυ είχε ένα μικρό ατύχημα με το ποδήλατό του στην δημοτική οδό της Φραγκαβίλλλας, κατά την επιστροφή του στην εστία της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας που φιλοξενεί περισσότερους από 20 φοιτητές.

Ωστόσο, το ατύχημα αυτό στάθηκε είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Σύλλογο των φοιτητών του ΤΕΙ, καθώς έρχεται να προστεθεί σε τρία ακόμη ατυχήματα που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην συγκεκριμένη οδό, η οποία είναι βυθισμένη στο σκοτάδι παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις του Συλλόγου προς τον δήμο Ήλιδας.

Δεν  βλέπουν μπροστά τους

Οι φοιτητές που διαμένουν στην εστία της Φραγκαβίλλας μετακινούνται αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας μέσω της οδού Φραγκαβίλλας και με την αλλαγή της ώρας, καθώς νυχτώνει νωρίτερα πλέον, η μετακίνησή τους έχει γίνει μαρτύριο.

Οι περισσότεροι μετακινούνται με ποδήλατα ή πεζοί και με δεδομένο ότι κατά μήκος της οδού δεν υπάρχει φωτισμός, παίζουν την ζωή τους κορώνα γράμματα γιατί και ο δρόμος είναι στενός και πολλές φορές τα διερχόμενα οχήματα αναπτύσσουν ταχύτητα και έτσι οι φοιτητές κινδυνεύουν να τραυματιστούν ανά πάσα στιγμή.

Πρόσφατα, μέρα μεσημέρι, το όχημα που οδηγούσε φοιτητής συγκρούστηκε με διερχόμενο γεωργικό ανελκυστήρα σε μία επικίνδυνη στροφή του δρόμου, δύο ακόμη είχαν χτυπήσει με τα ποδήλατά τους και τελευταίο συμβάν ήταν το προχθεσινό.

Ο Σύλλογος φοιτητών είχε θέσει το θέμα της έλλειψης φωτισμού και της επικινδυνότητας της συγκεκριμένης οδού και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας τον περασμένο Φεβρουάριο και είχε σαν θέμα την παραμονή του τμήματος στην Αμαλιάδα. Τότε οι φοιτητές είχαν θέσει τα προβλήματά τους και είχαν ζητήσει να δοθεί λύση στο θέμα του φωτισμού της οδού, ωστόσο όπως λέει και ο πρόεδρος του Συλλόγου τους Γιάννης Μάρκου, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

«Είναι μεγάλη ντροπή για έναν ολόκληρο δήμο αυτό που συμβαίνει. Έχουμε αναφέρει το πρόβλημα και δυστυχώς ο δήμος δεν έχει επιληφθεί για να τοποθετήσει φώτα. Το τελευταίο διάστημα έχουμε τέσσερα ατυχήματα με φοιτητές στον συγκεκριμένο δρόμο. Επιστρέφουμε στην εστία και δεν βλέπουμε την μύτη μας, κινδυνεύουν οι ζωές μας. Και από τον δήμο αδιαφορία. Η κοροϊδία στο μεγαλείο της. Πρέπει να λυθεί άμεσα το θέμα του ηλεκτροφωτισμού της οδού, υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια από τους φοιτητές» δήλωσε ο Γιάννης Μάρκου, ο οποίος δεν μασά τα λόγια του.

 “Θέλουν ΤΕΙ και δεν έχουν Νοσοκομείο”

Με αφορμή το ατύχημα του φοιτητή, ήρθε στο προσκήνιο και το θέμα της λειτουργίας του Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Οι φοιτητές μετέφεραν τον συμφοιτητή τους στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας ωστόσο… το Νοσοκομείο δεν εφημέρευε και δεν υπήρχε κανείς για να εξετάσει τον νεαρό. Έτσι, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου των φοιτητών αναγκάστηκαν να βρουν αυτοκίνητο και μετέφεραν οι δυο τους τον συμφοιτητή τους στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί διάστρεμμα β’ βαθμού.

Εκτός από την επικινδυνότητα της οδού Φραγκαβίλλας λοιπόν, η προβληματική λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους φοιτητές, οι οποίοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να παραμείνει το Τμήμα στην περιοχή, ζητούν όμως να υπάρχουν και τα στοιχειώδη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Μάρκου χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για το θέμα: «Είναι ντροπή για ένα δήμο να διεκδικεί την παραμονή του Τμήματος στην πόλη και να μην έχει εξασφαλίσει ακόμη την καλή λειτουργία του Νοσοκομείου της περιοχής. Αναρωτήθηκε κανείς τι θα κάνουν οι φοιτητές που είναι μακριά από τα σπίτια τους όταν υπολειτουργεί το Νοσοκομείο και δεν υπάρχει περίθαλψη; Πώς να επιλέξουν μετά την πόλη για τις σπουδές τους; Τι θα γινόταν με το παιδί που τραυματίστηκε εάν δεν βρίσκαμε μόνοι μας αυτοκίνητο να τον μεταφέρουμε στον Πύργο; Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί και πρέπει να το δουν όλοι οι εμπλεκόμενοι».

Όλη η επικαιρότητα