Ηλεία Πολιτισμός

Αμαλιάδα: Come back για την Θεατρική Ομάδα ‘Αποχρώσεις’

Ακούστε το άρθρο

ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Στο προσκήνιο επανέρχεται η Θεατρική Ομάδα ‘Αποχρώσεις’ στην Αμαλιάδα, αυτή τη φορά με άλλη δυναμική και νέα δεδομένα, σε μία προσπάθεια να αποτελέσει χώρο έκφρασης για όσους θέλουν να δημιουργήσουν μέσα από το χώρο του θεάτρου.

Η Θεατρική Ομάδα είναι δημιούργημα του ηθοποιού-σκηνοθέτη Θεόδωρου Δανίκα ο οποίος προχωρά ένα βήμα παραπέρα και ετοιμάζει έναν Πολιτιστικό Σύλλογο που θα συμπεριλαμβάνει την Ομάδα Θεάτρου και θα επεκταθεί πλέον στη μουσική, το χορό, την ζωγραφική.

Ένα εγχείρημα το οποίο πολύ σύντομα θα πάρει ‘σάρκα και οστά’ και αναμένεται να συμβάλει στην πολιτιστική άνθηση του τόπου, βάζοντας ένα επιπλέον λιθαράκι σε συνδυασμό και με τις άλλες ομάδες που υπάρχουν στην περιοχή.

Με δύο παραστάσεις

Η Θεατρική Ομάδα ‘Αποχρώσεις’ δεν λειτούργησε πέρυσι, ωστόσο αναμένεται να κάνει δυναμικό come back με δύο θεατρικές παραστάσεις, γι’ αυτό και πραγματοποιήθηκε και οντισιόν προκειμένου να επιλεγούν και νέα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν αφενός την ομάδα και παράλληλα θα συμμετέχουν στις δύο παραστάσεις.

Πρόκειται για παραστάσεις οι οποίες θα παρουσιαστούν τον Σεπτέμβριο. Το ένα έργο, στο οποίο θα παίξουν επτά άτομα, θα είναι δράμα με κοινωνικό υπόβαθρο και το άλλο μία πασίγνωστη κωμωδία που έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 60 πόλεις της Ελλάδας από επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς θιάσους. Στην συγκεκριμένη παράσταση θα συμμετέχουν 9 άτομα.

Το ελπιδοφόρο είναι ότι η οντισιόν είχε μεγάλη ανταπόκριση, καθώς συμμετείχαν 22 άτομα, εκ των οποίων πολλοί νέοι που έχουν την διάθεση να ασχοληθούν με το θέατρο, είτε επί σκηνής είτε στα παρασκήνια.

«Με την μεγάλη προσέλευση που είχαμε διαπιστώνουμε για μία ακόμη φορά ότι η περιοχή αγαπά το θέατρο, δίνει διέξοδο και σίγουρα έχουμε να δούμε πολλά και να κάνουμε πολλά σε ότι αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου» σχολίασε ο Θοδωρής Δανίκας, ο οποίος διαπίστωσε ότι το επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλό και αυτό συγκαταλέγεται στα συν γιατί σίγουρα θα δούμε πολύ ωραία πράγματα στην περιοχή.

Τόσο ο Θοδωρής όσο και ο βοηθός σκηνοθέτη Θοδωρής Δημόγλου έχουν καταλήξει ήδη στα πρόσωπα και εντός της εβδομάδας ξεκινούν εντατικά πρόβες για τις δύο παραστάσεις.

Στόχος είναι επίσης κατά την διάρκεια του έτους να έρθουν στην περιοχή και επαγγελματίες ηθοποιοί, οι οποίοι θα κάνουν σεμινάρια για τους ερασιτέχνες ηθοποιούς, ανεβάζοντας έτσι πιο ψηλά τον πήχη και φυσικά αναμένονται και πολλές εκπλήξεις στην πορεία!

Όλη η επικαιρότητα