Αμαλιάδα: Διαμαρτύρονται κάτοικοι για εγκατάλειψη

13358_ph1.jpg

Η διαπλάτυνση του δρόμου, αν και η υποδομή υπάρχει, δεν έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να περνούν «σύριζα» από τις πόρτες των σπιτιών, απειλώντας τους ιδιοκτήτες τους.

Οι καμένες λάμπες στις κολόνες έχουν βυθίσει τη γειτονιά στο σκοτάδι, ενώ δίπλα ακριβώς από τα σπίτια, μία ανοιχτή αποστραγγιστική τάφρος καραδοκεί!

 

Τα δέντρα δεν έχουν κοπεί ποτέ, με αποτέλεσμα τα κλαδιά να απειλούν όσους περνούν από κάτω, ενώ όλη αυτή η εικόνα της εγκατάλειψης «προσελκύει» κάθε βράδυ διάφορα στοιχεία του «περιθωρίου».

Και αυτά είναι μερικά μόλις από τα προβλήματα για τα οποία διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της γειτονιάς στο τέρμα της οδού Τσιμισκή, στο δρόμο για το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στην Αμαλιάδα!


«Έχω πέντε εγγόνια και τρέμουμε μη βγουν έξω γιατί κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος και συνέχισε: «Δεν μπορούν να ρίξουν λίγη άσφαλτο, αφού το πλάτος του δρόμου το επιτρέπει, προκειμένου τα αυτοκίνητα να περνούν λίγο πιο μακριά από την πόρτα του σπιτιού μου;».


Και συνεχίζει: «Κινδυνεύουμε να έρθουμε στα σπίτια μας και κοιτάμε συνεχώς ψηλά, επειδή φοβόμαστε μην σπάσει κάποιο κλαδί από τα δέντρα και μας πλακώσει. Έχω πάει πέντε τουλάχιστον φορές στο δημαρχείο για τις λάμπες αλλά δεν έχει γίνει τίποτα, παραμένουμε στα σκοτάδια. Κάθε βράδυ μάλιστα εδώ μαζεύονται τοξικομανείς και άλλα περιθωριακά στοιχεία.

 

»Πρόσφατα μπήκαν μέσα και πήραν ένα ποδήλατο του εγγονού μου, ενώ άλλη φορά, προσπάθησαν να διαρρήξουν το σπίτι την ώρα που κοιμόμαστε μέσα, αλλά ευτυχώς τους αντιληφθήκαμε. Επιτέλους, Αμαλιάδα δεν είναι μόνο η πλατεία Αγίου Αθανασίου. Γεννηθήκαμε εδώ, ζούμε εδώ, πληρώνουμε φόρους και τα δημοτικά μας τέλη εδώ. Γιατί να αισθανόμαστε κάθε μέρα αυτή την εγκατάλειψη;».


«Έχουμε έναν υπόνομο ανοιχτό εδώ και δέκα χρόνια» λέει από την πλευρά του ο κ. Σπύρος Ξένος και συνέχισε: «Δεν ενδιαφέρεται κανείς για το γίνεται εδώ, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε. Γενικότερα, υπάρχει μια αδιαφορία και εμείς δεν θα μπορούσαμε να αποτελούμε εξαίρεση!».


Στη συγκεκριμένη γειτονιά, μετά από έκκληση των κατοίκων της, βρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Χρήστος Παναγόπουλος, για να ακούσει και να καταγράψει τα προβλήματά τους.


«Μιλάμε πραγματικά για μία γειτονιά εγκαταλελειμμένη στην τύχη της, με τους κατοίκους να έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με μία σειρά προβλημάτων» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Παναγόπουλος και ζήτησε να υπάρξει η σχετική μέριμνα από την Δημοτική Αρχή.

 

Στάθης Πουλιάσης

(Stathispatris@Yahoo.com)