Ηλεία

Αμαλιάδα: Δωρεάν Τεστ ΠΑΠ σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες

Ακούστε το άρθρο

Κοντά στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες βρίσκεται το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του δήμου Ήλιδας και αυτό αποδεικνύεται μέσα από τις δράσεις που πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μετά τις επιτυχημένες δράσεις λοιπόν με γυναίκες Ρομά από συνοικισμούς του δήμου, το Κέντρο Κοινότητας προχώρησε χθες σε μία νέα δράση προληπτικής γυναικολογικής εξέτασης, που αφορούσε γυναίκες ωφελούμενες του Κέντρου Κοινότητας.

Η προληπτική γυναικολογική εξέταση, και συγκεκριμένα η λήψη Τεστ ΠΑΠ, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και το Δίκτυο Μαιών Νομού Ηλείας.

Εξετάστηκαν από τις μαίες

Γυναίκες ωφελούμενες του Κέντρου Κοινότητας, οι οποίες είχαν δηλώσει συμμετοχή, υποβλήθηκαν σε εξέταση Τεστ ΠΑΠ για τον καρκίνο των ωοθηκών και του τραχήλου της μήτρας, από τις μαίες του Δικτύου Μαιών Χαρά Θεοφιλοπούλου και Ελένη Λιακοπούλου.

«Δεδομένων των στόχων που  έχουμε θέσει  και   δίνοντας έμφαση και προτεραιότητα στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ήλιδας , προσφέρει τις Υπηρεσίες του με ολιστική προσέγγιση , προσπαθώντας να συμβάλει στην ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας  υγείας μέσω της πρόληψης. Έτσι, πραγματοποιήσαμε ακόμη μία δωρεάν γυναικολογική εξέταση και ομαδική λήψη Τεστ ΠΑΠ σε ωφελούμενες γυναίκες του Κέντρου Κοινότητας και ευχαριστούμε τις μαίες του Δικτύου Μαιών για την άψογη συνεργασία, καθώς συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχημένη έκβαση της δράσης. Προτεραιότητά μας ήταν και  παραμένει η ενίσχυση των ευπαθών ομάδων με μέλημα την  ικανοποίηση των πολιτών από τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας» ανέφερε η διοικητική υπάλληλος του Κέντρου και υπεύθυνη για την δράση της γυναικολογικής εξέτασης Ευδοκία Αναγνωστοπούλου.

Χθες το πρωί επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, και συγκεκριμένα το Δίκτυο Μαιών, και ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Νώντας Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας και τις Μαίες για την σπουδαία δουλειά που κάνουν και επεσήμανε ότι ο δήμος Ήλιδας στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες.

Όλη η επικαιρότητα