Ηλεία

Αμαλιάδα: Ελεύθεροι με όρους οι ρομά για τις κλοπές

Ακούστε το άρθρο

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία τους χθες στον Ανακριτή Αμαλιάδας, αφέθηκαν οι έξι ρομά που κατηγορούνται για κλοπές που είχαν διαπραχθεί στην Αμαλιάδα.

Πρόκειται για έξι ρομά, δύο άνδρες και τέσσερις γυναίκες, ηλικίας 19, 22, 17, 18, 33 και 35 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί το περασμένο Σάββατο από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας και σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση από δύο ή περισσότερα άτομα που ενώθηκαν για την διάπραξη κλοπών ενεργούντες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Και στους έξι επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης στο Α.Τ. της περιοχής τους κάθε 1η και 15 του μήνα, ενώ στον 18χρονο, που έχει ομολογήσει την πράξη, επεβλήθη επιπλέον και η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ.

Οι έξι δράστες κατηγορούνται ότι το πρωί του περασμένου Σαββάτου παραβίασαν μπαλκονόπορτα οικίας 65χρονης ημεδαπής στην Αμαλιάδα και αφαίρεσαν από το υπνοδωμάτιο κοσμήματα, συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, οι οποίοι ενεργώντας στοχευμένες αναζητήσεις, εντόπισαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τους έξι δράστες και τους συνέλαβαν. Στην κατοχή των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το σύνολο των κλοπιμαίων. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες πριν μια εβδομάδα περίπου είχαν διαπράξει και άλλη διάρρηξη στην Αμαλιάδα, παραβιάζοντας με αιχμηρό αντικείμενο, παράθυρο οικίας 58χρονης ημεδαπής όπου και αφαίρεσαν κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα.

Κατά την χθεσινή διαδικασία συνήγορος υπεράσπισης των έξι ρομά ήταν ο δικηγόρος της Αμαλιάδας κ. Δημήτρης Καραγιάννης.

Όλη η επικαιρότητα