Ηλεία Πολιτισμός

Αμαλιάδα: Ένα παραμύθι διαφορετικό από τα άλλα!

Ακούστε το άρθρο

Σε ένα παιχνίδι αναζήτησης, αμφισβήτησης, μυθοπλασίας, εικόνων και ανατροπών, κλήθηκαν να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι στην Αμαλιάδα, στην ‘διαφορετική’ εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της συγγραφέως Μαρίνας Γιώτη, που έχει τον τίτλο «Σκουφοκοκκινίτς» και είναι μία άλλη εκδοχή του γνωστού παραμυθιού της γνωστής και αγαπημένης Κοκκινοσκουφίτσας!

Μία άλλη ‘εκδοχή’ λοιπόν ήταν και η εκδήλωση στην Αμαλιάδα, η οποία διοργανώθηκε από τις εκδόσεις ‘Διόπτρα’, που κυκλοφορεί το βιβλίο, το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου της Αμαλιάδας και το βιβλιοπωλείο ‘Βιβλιοπαιδεία’ του κ. Σάκη Πυλαρινού.

Πρωταγωνιστές τα παιδιά

Τα παιδιά, οι μαθητές εν προκειμένω του 3ου δημοτικού σχολείου, δεν ήταν απλώς θεατές στην εκδήλωση, το αντίθετο μάλιστα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και ήταν αυτοί που μετέφεραν το παραμύθι επί σκηνής και συνέβαλαν στην εξέλιξη της ιστορίας.

Μία εκδήλωση με διαδραστικό μέρος, έτσι ώστε τόσο τα παιδιά όσο και οι μεγάλοι να εντρυφήσουν στην ιστορία της ‘Κοκκινοσκουφίτσας’ και να μπορέσουν να διακρίνουν τα βαθύτερα νοήματα και μηνύματα αυτού του παραμυθιού, που παραμένει πάντοτε ένα από τα αγαπημένα σε όλες τις ηλικίες.

Η συγγραφέας άλλωστε Μαρίνα Γιώτη, μέσα από το βιβλίο της «Σκουφοκοκκινίτς» προσπαθεί με τον δαιμόνιο ρεπόρτερ Φάνη τον Μπούφο να ανακαλύψουν τι πραγματικά έγινε με την διάσημη ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας. «Ήταν ο καλός ο λύκος τόσο κακός όσο νομίζουν όλοι; Ποιος ήταν τελικά αυτός ο κυνηγός και πώς βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή εκεί για να σώσει την Κοκκινοσκουφίτσας Τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις του γνωστού παραμυθιού;».

Όλα τα παραπάνω παρουσιάστηκαν και στη σκηνή του Λαζαράκειου από τους μαθητές, οι οποίοι με τη βοήθεια των δασκάλων τους υποδύθηκαν όλους τους ρόλους.

Εύσημα για το κοινό της Αμαλιάδας!

Η κα Γιώτη μίλησε για το νέο της βιβλίο και για το πώς πρέπει να βιώνουν τα παιδιά τα παραμύθια και ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου, τον κ. Σάκη Πυλαρινό από τη ‘Βιβλιοπαιδεία’ και τους δασκάλους του σχολείου για την πολύτιμη βοήθειά τους, καθώς επίσης τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον διευθυντή του 3ου δημοτικού κ. Αλέξη Γεωργόπουλο για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η κα Γιώτη μαζί με τον σύζυγό της κ. Κώστα Κρομμύδα- γνωστό ηθοποιό και συγγραφέα- επισκέφθηκαν την Αμαλιάδα και δημοσίως χαρακτήρισε το κοινό της Αμαλιάδας ως ένα από τα καλύτερα της χώρας.

Όλη η επικαιρότητα