Ηλεία

Αμαλιάδα: Αισιοδοξία από τους καταστηματάρχες εν όψει Πάσχα αλλά… με μέτρο

Ακούστε το άρθρο

Συγκρατημένη αισιοδοξία από τους καταστηματάρχες της Αμαλιάδας, αφού η αγορά δεν έχει ‘ζεσταθεί’ ακόμη εν όψει Πάσχα.

Η Μεγάλη Εβδομάδα για τους περισσότερους ξεκίνησε μέτρια, αφού μπορεί να υπάρχει ενδιαφέρον από τους καταναλωτές, αυτό όμως δεν έχει μεταφραστεί ακόμη σε αγορές. Οι περισσότεροι κάνουν έρευνα αγοράς, δοκιμάζουν, καταγράφουν τιμές και αφού κάνουν τους υπολογισμούς τους θα κάνουν και τα ψώνια τους, μετρημένα όπως δείχνουν τα πράγματα ένεκα οικονομικής δυσπραγίας.

Προτεραιότητα στα παιδιά

Σε πρώτη φάση, ως είθισται άλλωστε, την τιμητική τους έχουν τα βαφτιστήρια και το έθιμο που θέλει νονούς και νονές να κάνουν δώρα, είναι και ο κινητήριος μοχλός για την αγορά.

Προτεραιότητα λοιπόν έχουν τα ψώνια για τα παιδιά, σε ρούχα και παπούτσια, και ακολουθούν οι γυναίκες και όπως πάντα… τρίτοι και καταϊδρωμένοι έρχονται οι άνδρες!

Οι καταναλωτές που βγήκαν χθες στην αγορά πήραν μία πρώτη γεύση της ανοιξιάτικης και καλοκαιρινής κολεξιόν, έτσι ώστε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να κάνουν και τα ψώνια. Τα απαραίτητα βεβαίως, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για σπατάλες, και με βασικό κριτήριο τις οικονομικές τιμές.

Οι καταστηματάρχες ελπίζουν ότι η εικόνα της αγοράς θα βελτιωθεί, γιατί το τελευταίο διάστημα είναι και πολύ καλά τα πράγματα, και περιμένουν κορύφωση της κίνησης από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο.

Και αυτοί άλλωστε συμβάλλουν με κάθε τρόπο από την πλευρά τους και, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στη Μεγάλη Εβδομάδα,  σε πολλά καταστήματα υπάρχουν προσφορές σε συγκεκριμένα είδη, ενώ γίνονται καλύτερες τομές για να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές.

Το ταμείο βέβαια θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας, σε κάθε περίπτωση πάντως οι καταστηματάρχες καλούν τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά, γιατί μόνο έτσι θα βγουν όλοι ωφελημένοι!

Το ωράριο

Αναφορικά με το εορταστικό ωράριο, σήμερα Μεγάλη Τρίτη, την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Την Μεγάλη Παρασκευή το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7:30 το απόγευμα. Το Μεγάλο Σάββατο τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Την Κυριακή του Πάσχα και την Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Όλη η επικαιρότητα