Ηλεία

Αμαλιάδα: Εξερράγη λέβητας στα Δουνέϊκα! (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Πανικός προκλήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Τοπική Κοινότητα Δουνεΐκων του δήμου Ήλιδας, εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε έξω από κατοικία στον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Της εκδήλωσης της πυρκαγιάς προηγήθηκε έκρηξη, με αποτέλεσμα να πεταχτούν όλοι οι κάτοικοι έξω από τα σπίτια τους και το πρώτο πράγμα που αντίκρισαν ήταν μεγάλες φλόγες φωτιάς να καλύπτουν το εξωτερικό της κατοικίας.

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας με έξι πυροσβέστες, καθώς επίσης και ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ περίοικοι προσπαθούσαν με λάστιχα να σβήσουν την φωτιά.

Τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ήταν η έκρηξη που σημειώθηκε στον καυστήρα του καλοριφέρ, ο οποίος ήταν έξω από την κατοικία, δίπλα στην βεράντα καλυμμένος με πρόχειρη κατασκευή από λαμαρίνες.

Η έκρηξη ήταν δυνατή με αποτέλεσμα οι λαμαρίνες να πεταχτούν στον αέρα και αμέσως εκδηλώθηκαν φλόγες που ήταν ορατές σε όλο το χωριό.

Χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμοτέρων και την έγκαιρη άφιξη των πυροσβεστικών οχημάτων, η φωτιά τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο και κατασβήστηκε,  πριν επεκταθεί και στο σπίτι.

Έτσι, οι ζημιές περιορίστηκαν στο λέβητα και στο σημείο που βρισκόταν, καθώς επίσης και σε έπιπλα κήπου τα οποία βρίσκονταν στην βεράντα της κατοικίας.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας.

*(Φωτογραφίες Τηλέμαχος Μαγκαφάς)

Όλη η επικαιρότητα