Πολιτισμός

Αμαλιάδα: Γνωριμία με τους εκπαιδευτικούς! (VIDEO)

spirou.jpg
Ακούστε το άρθρο

Επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς του δήμου Ήλιδας είχε χθες το πρωί στην Αμαλιάδα το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.


Το ραντεβού είχε δοθεί στο Cine- Cinema Αμαλιάδας και παρά την κακοκαιρία υπήρξε ανταπόκριση από την πλευρά των εκπαιδευτικών. Άλλωστε, η συνάντηση αυτή έγινε με αφορμή την πρωτοβουλία που είχαν από κοινού το Φεστιβάλ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο δήμος Ήλιδας, να οργανωθεί μόνιμα στην Αμαλιάδα το Διαγωνιστικό Τμήμα του Ντοκιμαντέρ ‘KIDS & DOCS).

Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν ενεργό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία και η χθεσινή συνάντηση ήταν η πρώτη μιας σειράς επαφών που θα διοργανώσει το Φεστιβάλ, έτσι ώστε να είναι άρτια η διοργάνωση.

«Το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας γίνεται εδώ και 19 χρόνια, φέτος είναι και η 16η δημιουργία του Ζιζάνιο και για πρώτη χρονιά θα φιλοξενήσουμε στην Αμαλιάδα ένα αυτόνομο τμήμα.  Το Φεστιβάλ έχει αγκαλιαστεί και από το δήμο Ήλιδας και όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και εκτός από τα διαγωνιστικά τμήματα θα έχει πάρα πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και αφιερώματα. Ελπίζουμε ότι τελικά θα είναι καταπληκτικό το αποτέλεσμα και για τα παιδιά του δήμου Ήλιδας , αλλά και για τους εκπαιδευτικούς και όσους εμπλακούν στη διαδικασία» ανέφερε η υπεύθυνη της οργάνωσης του Φεστιβάλ στην Αμαλιάδα κα Λίνα Γιαννοπούλου.

Παρόντες στη χθεσινή διαδικασία ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Δημήτρης Σπύρου και ο οργανωτικός διευθυντής κ. Χρήστος Κωνσταντόπουλος. 

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα