Ηλεία

Αμαλιάδα: Ηχηρό μήνυμα από τα μέλη του Κινήματος ενάντια στα μνημόνια και τους πλειστηριασμούς (PHOTO)

Ακούστε το άρθρο

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στους πλειστηριασμούς δόθηκε χθες το μεσημέρι από τα μέλη του Κινήματος ενάντια στα μνημόνια και τους πλειστηριασμούς, τα οποία συγκεντρώθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας , για να αποτρέψουν πλειστηριασμό κατοικίας επαγγελματία της πόλης.

Χθες το μεσημέρι επρόκειτο να γίνει πλειστηριασμός κατοικίας επαγγελματία της πόλης, για οφειλές προς τράπεζα, και τα μέλη του Κινήματος μαζί με εκπροσώπους της Ν.Ε. της ΛΑΕ Ηλείας, καθώς και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, βρέθηκαν εκεί για να σταματήσουν τη διαδικασία.

Όλοι μαζί συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου όπου και ανάρτησαν πανό με το σύνθημα: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη διενέργεια του πλειστηριασμού.

Οι συγκεντρωμένοι δεν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε δυναμικές παρεμβάσεις, καθώς ο πλειστηριασμός δεν έγινε και επί της ουσίας αναβλήθηκε, αφού όπως ενημερώθηκαν από τη συμβολαιογράφο δεν υπήρχε σχετική έγκριση από το Σύλλογο συμβολαιογράφων για να προχωρήσει η διαδικασία.

Βέβαια, η χθεσινή αναβολή δεν σημαίνει πώς δεν θα επανέλθει το θέμα, είτε για το συγκεκριμένο επαγγελματία είτε για άλλους στο μέλλον, γι’ αυτό και το Κίνημα καλεί άπαντες να βρίσκονται σε εγρήγορση, έτσι ώστε να αποτρέψουν την πιθανότητα να χαθούν σπίτια στο βωμό των μνημονίων.

Τα μέλη του Κινήματος καλούν τον κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, να είναι στις επάλξεις και να στηρίξει την προσπάθεια, γιατί στο μέλλον ο οποιοσδήποτε μπορεί να βρεθεί στην ίδια θέση.

Παράλληλα, έχει αρχίσει η επεξεργασία για να βρεθούν τρόποι αντίδρασης από το Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Όλη η επικαιρότητα