Εκπαίδευση Ηλεία

Αμαλιάδα: Καλοκαίρι στα θρανία για να επιτύχουν στις πανελλαδικές!

Ακούστε το άρθρο

«Τα αγαθά κόποις κτώνται…» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και οι μαθητές του δήμου Ήλιδας, οι οποίοι θα φοιτήσουν το νέο σχολικό έτος στην Γ’ Λυκείου, δείχνουν ότι το ενστερνίζονται και αντί για παραλίες και μπάνια κάθονται και το καλοκαίρι στο θρανίο!

Γιατί μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να ετοιμάζει αλλαγές στον χώρο της εκπαίδευσης, οι μαθητές όμως που τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα φοιτήσουν στην Γ’ Λυκείου έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχο και για να επιτύχουν θεωρούν απαραίτητα τα μαθήματα στα φροντιστήριο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Εντατικά μαθήματα

Από τις αρχές Ιουλίου τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης στην Αμαλιάδα έχουν ξεκινήσει τα θερινά μαθήματα, τα οποία θα διαρκέσουν έως τις αρχές Αυγούστου και μετά θα αφήσουν ένα περιθώριο στους μαθητές ένα μικρό χρονικό διάστημα να ξεκουραστούν και από Σεπτέμβριο θα ‘φουλάρουν ξανά τις μηχανές’.

Τα περισσότερα τμήματα που συγκροτούνται πλέον στα φροντιστήρια αφορούν τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις αφορούν και μικρότερες τάξεις, αλλά και παιδιά που τελείωσαν το δημοτικό σχολείο και ετοιμάζονται για το Γυμνάσιο.

Συνειδητή επιλογή

Αν και τα παλαιότερα χρόνια η καλοκαιρινή προετοιμασία ήταν εκτεταμένη σε όλες τις τάξεις, η οικονομική κρίση ανέτρεψε τα δεδομένα και έτσι οι περισσότεροι επικεντρώνονται στην Γ’ Λυκείου. Άλλωστε, τα παιδιά είναι πλέον συνειδητοποιημένα, γνωρίζουν ότι είναι η τελευταία τάξη και μέσω των Πανελλαδικών θα πάρουν το ‘εισιτήριο εισαγωγής’ στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και γι’ αυτό δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην προετοιμασία κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι φροντιστές, οι οποίοι έχουν διαμορφώσει πολύ οικονομικά πακέτα τα οποία ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της εποχής, υποστηρίζουν ότι η θερινή προετοιμασία συμβάλει στο να καλυφθούν κενά και να βγει ένα σημαντικό μέρος της ύλης, έτσι ώστε από Σεπτέμβριο να υπάρχει προβάδισμα στα φροντιστήρια σε σχέση με το σχολείο, για να υπάρχει και χρονικό περιθώριο για επαναλήψεις.

Τα προγράμματα είναι εντατικά και οι μαθητές παίρνουν και δουλειά για το σπίτι, αφού η προετοιμασία απαιτεί μεθοδικότητα.

Βέβαια, δεν κρύβουν ότι στερούνται πράγματα και τους λείπουν μπάνια και διασκέδαση, ωστόσο θεωρούν ότι μπορούν να θυσιάσουν ένα καλοκαίρι για να κερδίσουν πολλά ανέμελα στην πορεία της ζωής τους!

Όλη η επικαιρότητα