Ηλεία Πολιτισμός

Η Αμαλιάδα καταχειροκρότησε την ‘ΘΕΑΤΟ’!

Ακούστε το άρθρο

Ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα και στεγανά, ο πολιτισμός ενώνει και η τέχνη κάνει τον άνθρωπο καλύτερο… Αυτό απέδειξε περίτρανα η πρώτη προφεστιβαλική εκδήλωση του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας το βράδυ του Σαββάτου με τη φιλοξενία της Θεατρικής Ομάδας Παραμυθιάς του δήμου Σουλίου ‘ΘΕΑΤΟ’.

Η συνεργασία που έχει ξεκινήσει με την Θεατρική Ομάδα του δήμου Ήλιδας ‘ερασιΤΕΧΝΕΣ’ βρήκε πρόσφορο έδαφος και έτσι επελέγη η Ομάδα ‘ΘΕΑΤΟ’ για να ανοίξει τις εκδηλώσεις του δήμου, με μία εξαιρετική παράσταση που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που κατέκλυσε τον κήπο της οικίας ‘Τατάνη’.

Άφθονο γέλιο

Η Ομάδα ‘ΘΕΑΤΟ’ παρουσίασε την κωμωδία του Λεωνίδα Τσίπη «Μια ώρα με το ΜΠΟΣΤ ή Το Διαμάντι και το κήτος» και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, αφού οι ερμηνείες ήταν εκπληκτικές και το ίδιο και η σκηνοθεσία.

Το κείμενο είχε προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα, οι ηθοποιοί ‘κεντούσαν’ επάνω στη σκηνή με τον δεκαπεντασύλλαβο και το γέλιο χαρίστηκε απλόχερα στο κοινό και φυσικά αυτό τιμήθηκε δεόντως.

Το κοινό είδε επί σκηνής μία σάτιρα που στόχο είχε να εμφανίσει τον μικροαστό μας εαυτό , τον καθωσπρεπισμό και την υποκρισία , τον νεοπλουτισμό και την ξενομανία μας μα και να αποδομήσει κοινωνικά στερεότυπα, πολιτικό σύστημα , κράτος και εκκλησία μα και να εξυψώσει πανανθρώπινες αξίες όπως την πολύτιμη αγάπη , την ανιδιοτελή φιλία και την συντροφικότητα.

Στην παράσταση έπαιξαν:  Φαύστα : Μαρία Αναγνωστοπούλου, Γιάννης: Αλέξανδρος Γιάγκας, Μήδεια : Ναυσικά Λατσού,  Φώτης/παπά-Φώτης: Νίκος Τσες, Μαρία Πενταγιώτισσα : Ματίνα Τζάκου,  Ιάσονας/Τζέισον : Γιάννης Δημάκας, Ιουλιέτα : Τάνια Δημάκα και όλες οι ερμηνείες ‘ηταν ξεχωριστές και αξιοπρόσεκτες.

Αναμνηστικά

Στο τέλος της παράστασης ο υπεύθυνος της Ομάδας Γιάννης Δημάκας αλλά και η πρωταγωνίστρια που κατάγεται από την Αμαλιάδα, ευχαρίστησαν θερμά το δήμο Ήλιδας, την Θεατρική Ομάδα ‘ερασιΤΕΧΝΕΣ’ και το κοινό και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο 27ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

Με την Αμαλιάδα έκλεισε ο κύκλος της συγκεκριμένης παράστασης από την ‘ΘΕΑΤΟ’, καθώς παρουσιάστηκε σε πολλές πόλεις της χώρας και τώρα η Ομάδα βάζει πλώρη για το επόμενο έργο της.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας Γιώργος Βούκανος ευχαρίστησε την Θεατρική Ομάδα ‘ΘΕΑΤΟ’, ενώ αναμνηστικά τους απένειμαν ο σκηνοθέτης της Θεατρικής Ομάδας ‘ερασιΤΕΧΝΕΣ’ Χάρης Κότσιφας, ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Νώντας Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ ‘Ο Ηλείος’ Αλέξης Μανωλόπουλος, ενώ αναμνηστικό παρέδωσε και η Ομάδα ‘ΘΕΑΤΟ’.

Όλη η επικαιρότητα