Ηλεία Πολιτισμός

Αμαλιάδα: Μαγική στιγμή το κονσέρτο του Ευάγγελου Γιαμούρη

Ακούστε το άρθρο

Μαγική στιγμή για την Αμαλιάδα, μαγική στιγμή για τον Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, μαγική στιγμή για την Ηλεία η παρουσία του διεθνούς τενόρου και τρομπετίστα Ευάγγελου Γιαμούρη.

Το κονσέρτο του Ευάγγελου Γιαμούρη το βράδυ του Σαββάτου στον Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του δήμου Ήλιδας, ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει το 2018 και με αισιοδοξία οι κάτοικοι να υποδεχτούν το 2019.

Η εκδήλωση εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού 2018 «5ο Αγάπης Δένδρον» και όσοι βρέθηκαν εκεί απόλαυσαν ένα μοναδικό κονσέρτο αφιερωμένο στην αγάπη και τον έρωτα.

Μαγεύτηκε το κοινό

Ο χώρος πλημμύρισε από την μοναδική φωνή του Ευάγγελου Γιαμούρη, ο οποίος καθ’ όλη την διάρκεια του κονσέρτου επικοινωνούσε με το κοινό με τις μελωδίες του, τον λόγο του, την αμεσότητα που τον διακρίνει και τον κάνει ξεχωριστό καλλιτέχνη.

Με τον δικό του μοναδικό τρόπο ερμήνευσε πασίγνωστες μελωδίες του κλασσικού ρεπερτορίου, αλλά και του μπελκάντο, όπως «Music of the night», «Caruso», «O sole mio», «Cante partiro», αλλά και γνωστά ελληνικά τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, συνδυάζοντας την ζεστασιά της φωνής του Αντρέα Μποτσέλι, τον ερωτισμό του Χούλιο Ιγκλέσιας και το αισθησιακό παίξιμο του τρομπετίστα Κρις Μπόντι. Στο πιάνο τον συνόδευσε ο εξαιρετικός πιανίστας Χρήστος Τσατσαμπάς.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που απευθύνθηκε στο κοινό και ζήτησε να τον συνοδεύσει στις πιο γνωστές μελωδίες και η βραδιά ήταν άκρως μυσταγωγική.

Άλλωστε, ο χώρος από νωρίς είχε κατακλυστεί από κόσμο, στο αμφιθέατρο δεν έπεφτε καρφίτσα και πολλοί κάθισαν ακόμη και στα σκαλοπάτια για να απολαύσουν αυτή την μαγική βραδιά.

Προσηλωμένοι αφέθηκαν όλοι να τους παρασύρει ο καλλιτέχνης, αφήνοντάς τους μία γλυκιά γεύση από τις ξεχωριστές μελωδίες, ταυτόχρονα όμως τους δημιούργησε και την ελπίδα για τη νέα χρονιά που ξημέρωσε…

Ο Ευάγγελος Γιαμούρης αν και διεθνούς φήμης καλλιτέχνης που πραγματοποιεί επιλεκτικές εμφανίσεις στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει εμφανιστεί στο «Lincoln Center» της Νέας Υόρκης, στο University of Miami, ενώ στην Ελλάδα έχει τραγουδήσει στο Ζάππειο Μέγαρο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής, στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής και σε πολλούς άλλους χώρους Τέχνης και Πολιτισμού, σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή με την απλότητα και την αμεσότητά του, με την σεμνότητα που τον διακρίνει, προσφέροντας απλόχερα το ταλέντο του.

Στο τέλος της βραδιάς ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, μίλησε με θερμά λόγια για τον καλλιτέχνη και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Για την ομαλή διοργάνωση του κονσέρτου πολύτιμη ήταν η συμβολή χορηγών και του Κοινωφελούς Σωματείου «Πύρρων ο Ηλείος».

Όλη η επικαιρότητα