Ηλεία Καταναλωτές

Αμαλιάδα: Μέτρια η κίνηση τις μέρες του Πάσχα – Δεν αναστήθηκε η αγορά

Ακούστε το άρθρο

Σε μέτρια επίπεδα κινήθηκε η αγορά της Αμαλιάδας κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα και μπορεί η Ανάσταση του Κυρίου να έγινε, η αγορά ωστόσο περιμένει ακόμη τη δική της Ανάσταση, μετά από μία μακρά πορεία ύφεσης από τη στιγμή που ξεκίνησε η οικονομική κρίση.

Οι καταστηματάρχες δεν παραπονούνται και εμφανίζονται ικανοποιημένοι για τα δεδομένα της εποχής, παρ’ όλα αυτά δεν θεωρούν ότι αυτό μπορεί να δώσει την ώθηση και την ανάκαμψη που έχει ανάγκη η αγορά.

Λίγες ημέρες

Η αγοραστική κίνηση περιορίστηκε στις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, χωρίς θεαματικούς τζίρους αφού οι καταναλωτές ήταν μετρημένοι στις αγορές τους και παρά το γεγονός ότι είχαν διάθεση να ψωνίσουν επέλεξαν οικονομικές λύσεις, έτσι ώστε να αντέξουν τα πορτοφόλια τους.

Στην όποια κίνηση συνετέλεσαν και οι καλές καιρικές συνθήκες, γιατί παρά το γεγονός ότι ήταν νωρίς φέτος ο καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες βοήθησαν και ‘έβγαλαν’ τους καταναλωτές στην αγορά.

Από την άλλη πλευρά και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες έκαναν ότι μπορούσαν για να τονώσουν την κίνηση και αρκετά ήταν τα καταστήματα που ακόμη και κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας είχαν προσφορές σε πολλά είδη τους, ενώ έχει γίνει πλέον καθεστώς σχεδόν σε όλα τα καταστήματα να γίνονται καλύτερες τιμές όταν ο καταναλωτής φθάνει στο ταμείο.

 

Δεν ψώνισαν οι ετεροδημότες

Αυτό που παρατηρήθηκε φέτος είναι ότι η τοπική αγορά στηρίχθηκε κυρίως στους ντόπιους και όχι στους ετεροδημότες. Γιατί μπορεί η κάθοδος των ετεροδημοτών να ήταν μεγάλη, αυτό όμως δεν είχε ιδιαίτερο αντίκτυπο στην αγορά, αφού όπως λένε και οι καταστηματάρχες δεν άφησαν τα χρήματά τους στην περιοχή και ελάχιστοι ήταν αυτοί που έκαναν ψώνια στην Αμαλιάδα.

Και με δεδομένο ότι το Πάσχα είναι πλέον παρελθόν, τώρα όλοι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη θερινή περίοδο και ευελπιστούν σε καλύτερες μέρες!

Όλη η επικαιρότητα