Αμαλιάδα: Μετρούν μέρες οι μαθητές του 2ου Λυκείου για το νέο κτίριο!

Έχουν καταφέρει από τις αρχές κιόλας της εκλογής τους να επιτύχουν να ενεργοποιηθεί ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα ώστε να δώσουν λύση στο ζήτημα της έλλειψης καθηγητή της ειδικότητας των  Οικονομικών που τους ταλαιπώρησε από την έναρξη της σχολικής τους χρονιάς.

Η εξέλιξη αυτή τους γέμισε ικανοποίηση για την συνέχεια και κατάφεραν ως σήμερα να μειώσουν στο ελάχιστο τις φορές εκείνες που ένα ζήτημα μοιάζοντας δισεπίλυτο, έμενε να τους ταλαιπωρεί. Μέσα από την συλλογική δουλειά , με ανοιχτό διάλογο μεταξύ των ίδιων και των καθηγητών τους,  πορεύτηκαν έξι μήνες τώρα και το ίδιο θα συμβεί και στη συνέχεια. Γιατί κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του και αυτό διδάσκονται σαν ιδέα, φιλοσοφία αλλά και πρακτική, οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας. Ένας για όλους και όλοι για έναν…

 

                           «Ξέρουμε ότι οι επόμενοι θα περάσουν καλύτερα…»

Ρωτώντας τα παιδία και ειδικότερα το προεδρείο του 15 μελούς μαθητικού τους συμβουλίου για το τι σφραγίδα θα ήθελαν να αφήσουν πίσω τους, χωρίς δεύτερη σκέψη ανέφεραν ότι παρόλο που το σχολείο τους ήταν ένα από τα πλέον ανθεκτικότερα και καλώς συντηρημένα στην περιφέρεια τους , το κτιριακό πρόβλημα που προέκυπτε από την συστέγαση των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης ήταν ένα «αγκάθι» που μάτωνε μαθητές γονείς και καθηγητές καθώς δημιουργούνταν συμφόρηση από τον αυξημένο αριθμό μαθητών που φιλοξενούσε. Μόλις στο Λύκειο αυτή την στιγμή φοιτούν 279 μαθητές και ισάριθμος είναι και ο αριθμός των μαθητών του γυμνασίου.

Από αυτό προκύπτει και το σημερινό πρόβλημα με την στέγαση των μαθητών κάποιων τμημάτων του λυκείου σε αίθουσες εκτός σχολείου μισθωμένες στο ισόγειο διώροφης οικοδομής επί της οδού Έλλης στον απέναντι δρόμο! «Θα θέλαμε να δούμε τους συμμαθητές μας έστω κι αν εμείς θα έχουμε ήδη αποφοιτήσει, να κάνουν μάθημα σε κανονικές αίθουσες και να μην ξαναχρειαστεί ποτέ άλλοτε μαθητές να μετακομίζουν εκτός σχολείου για να βρουν χώρο διδασκαλίας επειδή το κτίριο τους στερείται αιθουσών …» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του 15 μελους, Γιώργος Σπυρόπουλος.

 

                             «Χάσαμε ευκαιρίες και πολύτιμες εμπειρίες»

 

Οι μαθητές που απαρτίζουν το προεδρείο κυρίως του 15 μελους προέρχονται από την τρίτη Λυκείου γιατί έχει καθιερωθεί οι τελειόφοιτοι για ευνόητους λόγους να έχουν ηνία και το γενικό πρόσταγμα ,αυτό είναι ένας άτυπος κανονισμός των μαθητικών συμβουλίων, μια σιωπηρή συμφωνία, που τηρείται κατά γράμμα δεκαετίες τώρα και αποδίδει  προς το συμφέρον των μαθητών που στόχο έχουν να προτάξουν θέματα διευκολύνοντας την  αποφοίτηση τους , προλειαίνοντας το έδαφος για τους επόμενους… Όμως το πέρασμα από το σχολείο έχει και ευκαιρίες που όταν χαθούν δε γυρίζουν πίσω κι αυτό το αντιλήφθηκαν οι τελειόφοιτοι και οι εκπρόσωποι τους ενώ φοιτούν στην τελευταία τάξη ,λίγο πριν την αποφοίτηση, δηλαδή! «Έμαθα για την δυνατότητα μας ως μαθητές να πραγματοποιούμε πάντοτε για εκπαιδευτικούς λόγους μονοήμερες και διήμερες εκδρομές σε αστικά κέντρα που διαθέτουν τον εξοπλισμό και τη δυνατότητα να ξεναγήσουν τους μαθητές στον κόσμο της τεχνολογίας και της ενημέρωσης σε χώρους και δράσεις που δυστυχώς δεν διαθέτει η ευρύτερη περιοχή μας. Αυτή την ευκαιρία δεν την γνωρίζαμε και δεν την αξιοποιήσαμε με αποτέλεσμα από την πρώτη Λυκείου να περιμένουμε με ανυπομονησία την στιγμή που θα φθάναμε στο τέλος του λυκείου για να πάμε μια πενθήμερη εκδρομή που για τον καθένα μας έχει ξεχωριστή σημασία. Αν μετανοιώνω για κάτι είναι για τις χαμένες ευκαιρίες…» σημείωσε με νόημα ο Γιώργος, γεγονός με το οποίο συμφώνησε απόλυτα η συνομιλική του, αντιπρόεδρος, Αγγελική Λαμπροπούλου.

 

                                    «Κάνουμε πρόβα πανελληνίων…»

 

Ο «ρομαντικός» της παρέας του προεδρείου του 15 μελούς μαθητικού συμβουλίου, ο μαθητής της β τάξης του λυκείου ,Παναγιώτης Πανουτσόπουλος, υποστήριξε ότι στην διάρκεια της φετινής χρονιάς παίρνουν μια γεύση από όσα θα επακολουθήσουν έχοντας ως πρόβα τις προαγωγικές τους εξετάσεις που συναγωνίζονται σε βαθμό δυσκολίας τις πανελλήνιες εξετάσεις της τρίτης τάξης. « Περιμένουμε τη σειρά μας και αισιοδοξούμε για την συνέχεια. Εγώ ανήκω σε αυτούς που θα ακολουθήσουν σπουδές με γνώμονα την αληθινή μου προτίμηση και όχι σκεπτόμενος λογικά και όχι  με βάση την σημερινή ανεργία» υποστήριξε ο Παναγιώτης. Όσο για όσα υπολείπονται αφού έχει διατελέσει ήδη 15 μελους συμβουλίου για δεύτερη χρονιά-εκλεγμένος από την πρώτη τάξη – θεωρεί ότι την επόμενη χρονιά, σε νέο κτίριο τα ζητήματα της θέρμανσης και διαδραστικών πινάκων -που θα αντικαταστήσουν του παλαιωμένους «μαυροπίνακες»-θα έχουν επιλυθεί , επικεντρώνοντας έτσι τις προσπάθειες τους στην διεκδίκηση γνώσεων και όχι κτιριακών υποδομών . «Ως τώρα όλοι παραπονιόμασταν και διεκδικούσαμε πότε να έχουμε θέρμανση πότε  να εξευρεθούν αίθουσες διδασκαλίας , να μας φέρουν καθηγητές ειδικοτήτων κλπ λειτουργικά ζητήματα. Μακάρι στο νέο μας κτίριο όλα αυτά τα λειτουργικά θέματα να ξεπεραστούν και οι προσπάθειες μας  στο εξής να αφορούν σε εμάς και στις περισσότερες γνώσεις που θα αποκομίσουμε…»ανέφερε με νόημα ο Παναγιώτης.

 

 

Η σύνθεση του 15 μελούς συμβουλίου

Πρόεδρος : Γιώργος Σπυρόπουλος

Αντιπρόεδρος : Αγγελική Λαμπροπούλου

Ταμίας : Παναγιώτης Πανουτσόπουλος

Μέλη: Θανάσης Σκλάβος, Γιώργος Γιούλης, Μαρία Ελένη Καλοπίση, Δημήτρης Κατσιβαρδάς, Παναγιώτης Οικονομόπουλος, Χρήστος, Χριστόπουλος, Μάριος Ανδριόπουλος, Διονύσης Λήλος, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Παντελής Κατοχιανός, Διονύσης Θεοδωρόπουλος , Βασιλκή Ρέτση και αναπληρωματικά μέλη οι: Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Μίχα Ιντριτ, Παναγιώτης Τσαγρής και Ευθυμης Γιαννόπουλος.