Αμαλιάδα: Μουσική, χορός και παιδικό ξεφάντωμα

Δεκάδες παιδιά από το πρωί με σύμμαχο τον καλό καιρό «πλημμύρισαν» το κέντρο της Αμαλιάδας, στην περιοχή του Δημαρχείου και της πλατείας του Αγίου Αθανασίου συμμετέχοντας στις όμορφες καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου.

 

Για πρώτη φορά φέτος μετά από πολλά χρόνια επανήλθε στο πρόγραμμα του Καρναβαλιού «Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού».  Δεκάδες παιδιά από όλα τα δημοτικά αλλά και γυμνάσια της πόλης (μέχρι και Β Γυμνασίου) εκδήλωσαν ενδιαφέρον και συγκεντρώθηκαν από τις 09.30 το πρωί στη σκακιέρα. Στη συνέχεια εκπρόσωποι των ομάδων πήραν τους φακέλους και το «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού» ξεκίνησε. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να αναγνωρίσουν και να μάθουν στοιχεία για την ιστορία και το περιβάλλον της περιοχής, να καλλιεργήσουν πνεύμα συνεργασίας και να διασκεδάσουν με φυσική δραστηριότητα.

Οι εκδηλώσεις  συνεχίστηκαν μέχρι αργά το μεσημέρι με παιχνιδοκαμώματα στην πλατεία Αγ. Αθανασίου με πολλά αποκριάτικα παιχνίδια ενώ το απόγευμα παρουσιάστηκαν αποκριάτικα δρώμενα απ’ όλη την Ελλάδα με καλεσμένους συλλόγους του Μωμόγερους από την Κοζάνη και το Βλάχικο Γάμο της Θήβας, δρώμενα τα οποία έχουν ενταχθεί στο εθνικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και στο παγκόσμιο κατάλογο της UNESCO. Σήμερα Κυριακή  στις 11 το πρωί είναι η μεγάλη αποκριάτική γιορτή με τη Μαγική Καρναβαλούπολη να χαρίζει πολύ κέφι στους μικρούς φίλους του Καρναβαλιού Αμαλιάδας.