Ηλεία

Αμαλιάδα: Νέα αναβολή στη δίκη για τους αγρότες για την κινητοποίηση στη ΔΟΥ Αμαλιάδας τον Φεβρουάριο του 2014

Ακούστε το άρθρο

Νέα αναβολή δόθηκε στην εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενους αγρότες δόθηκε χθες, καθώς απουσίαζε βασικός μάρτυρας της υπόθεσης. Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί από το Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας και αφορά στην κινητοποίηση που είχαν κάνει οι αγρότες στην ΔΟΥ Αμαλιάδας τον Φεβρουάριο του 2014.

Πρόκειται για την κατηγορία της διατάραξης κοινής ησυχίας και τότε είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τριών αγροτών, εκ των οποίων ο ένας έχει αποβιώσει, ο δεύτερος αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και δεν μπορεί να παραστεί, έτσι χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας βρέθηκε ο τρίτος που κατηγορείται για την υπόθεση, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Αντωνάτος.

Στο πλευρό του βρέθηκε και το προεδρείο και μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, σε ένδειξη συμπαράστασης, διαμαρτυρόμενοι για τα δικαστήρια σε βάρος αγροτών. Μάλιστα, ανάρτησαν και ένα πανό στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας, ζητώντας την κατάργηση των ‘αγροτοδικείων’.

Ο κ. Αντωνάτος σε δήλωσή του ανέφερε ότι οι αγρότες κακώς σύρονται στα δικαστήρια και στην προκειμένη περίπτωση, υποστηρίζει ότι τον Φεβρουάριο του 2014 οι αγρότες είχαν πάει στην Εφορία της Αμαλιάδας και διαμαρτυρήθηκαν για μισή ώρα για τα δίκαια αιτήματά τους.

Τόνισε δε ότι τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είναι πολλά και δυσβάσταχτα, ο κλάδος έχει γονατίσει από την υπερφορολόγηση και υποστήριξε ότι οι αγρότες δεν έχουν άλλο δρόμο από αυτόν του αγώνα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε χθες, γιατί απουσίαζε η διευθύντρια της Εφορίας και προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου 2018.

Όλη η επικαιρότητα