Χωρίς κατηγορία

Αμαλιάδα: Ο οβελίας φέτος πάει… φούρνο – Μειωμένες οι τιμές σε σχέση με πέρυσι

Ακούστε το άρθρο

Αρνάκι μεν… χωρίς σούβλα δε… είναι η τάση για το φετινό Πάσχα, έτσι όπως καταγράφεται στα κρεοπωλεία της Αμαλιάδας.

Η ζήτηση για το Πασχαλινό τραπέζι έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα και αύριο, με τη διαφορά όμως ότι όσοι δεν μεριμνήσουν εγκαίρως για τις παραγγελίες τους, δεν είναι και σίγουρο ότι θα φάνε το Πάσχα!

Η εικόνα που έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στα κρεοπωλεία της Αμαλιάδας, δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα σε σχέση με την περσινή χρονιά. Οι σταθεροί πελάτες έχουν προχωρήσει στις παραγγελίες τους, με τη διαφορά όμως ότι είναι λιγότεροι αυτοί που ζητούν ολόκληρο αρνί για σούβλα.

Οικονομία…

Λόγω οικονομικής στενότητας, πολλοί είναι αυτοί φέτος που επιλέγουν αρνί, αλλά κομμένο για να το ψήσουν σε φούρνο, έτσι ώστε να τους έρθει φθηνότερα το γιορτινό τραπέζι.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το κατσίκι, ενώ αυτό που διαπιστώνουν φέτος οι κρεοπώλες είναι ότι αρκετοί καταναλωτές έχουν κάνει στροφή και ζητούν χοιρινό, κυρίως μπριζόλες, για λόγους οικονομίας, ενώ ζήτηση υπάρχει σε όλα τα κρέατα, ακόμη και στο κοτόπουλο.

Σταθερή αξία παραμένει το κοκορέτσι και αρκετοί είναι αυτοί που έχουν δώσει και εξακολουθούν να δίνουν τις παραγγελίες τους στα κρεοπωλεία για κοκορέτσια, έστω και λίγων κιλών, έτσι ώστε να τηρήσουν το έθιμο. Και βέβαια, μεγάλη ζήτηση υπάρχει κάθε χρόνο σε εντόσθια και τα συναφή, για την παραδοσιακή μαγειρίτσα.

Οι τιμές

Όσο για τις τιμές, οι κρεοπώλες μιλούν για μείωση φέτος σε αρνί και κατσίκι, της τάξεως του ενός ευρώ περίπου το κιλό και αυτό που επισημαίνεται ιδιαίτερα είναι η ποιότητα των κρεάτων, καθώς είναι ντόπια και ο καταναλωτής γνωρίζει τι πληρώνει και τι τρώει… «Ότι πληρώσεις θα φας…» λένε χαρακτηριστικά οι κρεοπώλες και δίνουν το μήνυμά τους.

Το αρνί φέτος πωλείται στα 7,50 ευρώ το κιλό, το κατσίκι κυμαίνεται από 8 έως 8,50 ευρώ το κιλό, το κοκορέτσι από 6,50 έως 7 ευρώ το κιλό, το χοιρινό από 3 έως 5 ευρώ το κιλό και το μοσχάρι από 4,40 έως 9,80 ευρώ το κιλό.

Έγκαιρα οι αγορές

Σε ότι αφορά την επάρκεια, προς ώρας τα πράγματα δείχνουν να είναι καλά, ωστόσο οι κρεοπώλες χτυπούν καμπανάκι στους καταναλωτές και τους καλούν να μεριμνήσουν έγκαιρα για να μπορέσουν να βρουν αυτό που θέλουν, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να τους εγγυηθούν τίποτα. Εάν κάποιος πάει για τα ψώνια του αργά το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, δεν είναι σίγουρο ότι θα βρει αυτό που θέλει, γι’ αυτό και οι κρεοπώλες ζητούν έγκαιρη ενημέρωση, έτσι ώστε να υπάρξει και εξυπηρέτηση και να μην μείνει κανείς χωρίς οβελία!

Όλη η επικαιρότητα