Αμαλιάδα: Ομαδική θανάτωση σκύλων!

abelok-1.jpg

Σάλος έχει προκληθεί στην τοπική κοινότητα Αμπελοκάμπου του δήμου Ήλιδας, μετά τη μαζική εξόντωση ιδιόκτητων σκύλων με φόλες στο κέντρο του χωριού.

Το απόγευμα της Τρίτης ο ένας ιδιοκτήτης θρηνούσε μετά τον άλλο, καθώς πέντε σκύλοι θανατώθηκαν μέσα σε διάστημα μιάμισης ώρας, αφού προηγουμένως είχαν καταναλώσει φόλες οι οποίες είχαν εμποτιστεί με δηλητήριο.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, εντόπισαν κομμάτια κρέας κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του χωριού και σε συνολική απόσταση εκατό μέτρων. Το κρέας καταναλώθηκε από πέντε σκυλιά, τα οποία ανήκαν σε κατοίκους που διαμένουν στο συγκεκριμένο δρόμο και συνήθιζαν να τα έχουν ελεύθερα στις αυλές και το δρόμο, αφού δεν ενοχλούσαν κανέναν.

Το ένα μετά το άλλο

Το απόγευμα της Τρίτης, από τις 6 έως τις 7:30, τα πέντε σκυλιά έπεφταν νεκρά το ένα μετά το άλλο και μάλιστα μέσα σε μόλις λίγα λεπτά από την κατανάλωση του δηλητηριασμένου κρέατος.

Περίοικοι εκτιμούν ότι πι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει το ισχυρό, απαγορευμένο φυτοφάρμακο λανέιτ, που δρα άμεσα και ο θάνατος θεωρείται βέβαιος. Άλλωστε, παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφερε να επιβιώσει κανένα από τα σκυλιά.

Και όχι μόνο αυτό, οι κάτοικοι έχουν εξαγριωθεί από το γεγονός ότι οι φόλες τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία που παίζουν μικρά παιδιά, με ορατό τον κίνδυνο να έρθει σε επαφή μαζί τους κάποιο από αυτά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μέσα στην αυλή

Να σημειωθεί ότι το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε το πρωί της Κυριακής έξω από το σπίτι της κας Αγγελικής Θωμοπούλου, όπου άγνωστοι δηλητηρίασαν το σκυλί της που το είχε κοντά της τα τελευταία δέκα χρόνια. Και σε αυτή την περίπτωση δίπλα του βρέθηκε ένα κομμάτι κρέας, γι’ αυτό όλοι εκτιμούν ότι πρόκειται για το ίδιο ή τα ίδια αρρωστημένα μυαλά που χωρίς ίχνος ευαισθησίας προέβησαν σε αυτή την πράξη.

Ανάλογο περιστατικό είχε καταγραφεί και πριν από δύο χρόνια, όταν ένα πρωί ξύπνησαν οι κάτοικοι και βρήκαν δηλητηριασμένα πολλά σκυλιά του χωριού.

Η αναστάτωση που έχει προκληθεί είναι μεγάλη και όλοι εύχονται το συμβάν να τελειώσει εδώ, ενώ οι περισσότεροι κρατούν πλέον δεμένα τα σκυλιά στις αυλές τους…

 

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)