Με έξι νταλίκες ο γάμος του Σαράντη Παλαιολόγου – Ο Ιερέας σε ρόλο…τροχονόμου [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Σίγουρα ήταν το πιο ευχάριστο κονβόι που πέρασε το τελευταίο διάστημα από την Αμαλιάδα.

Έξι νταλίκες (οι τράκτορες) με πρώτη αυτή του Σαράντη Παλαιολόγου γιού του αντιδημάρχου του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και προέδρου του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων κ. Χρήστου Παλαιολόγου, ξεκίνησαν Σάββατο λίγο μετά τις 6 το απόγευμα από την Μυρσίνη με προορισμό τον ιερό ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην Αμαλιάδα. Εκεί τελέστηκε το Μυστήριο του Γάμου του γεωπόνου  Σαράντη Παλαιολόγου με την αγαπημένη του Ιωάννα Αναγνωστοπούλου.

Οι έξι νταλίκες έφθασαν περίπου στις 7 στην Αμαλιάδα με κορναρίσμα και μαρσαρίσματα ενώ ακολουθούσαν δεκάδες αυτοκίνητα με προσκεκλημένους συγγενείς και φίλους. Ο γαμπρός κατέβηκε από την στολισμένη νταλίκα του και με τους συγκινημένους γονείς του τον Χρήστο και την κυρία Ζωίτσα κατευθύνθηκαν στο ναό, όπου είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται δεκάδες προσκελημένοι.

«Είναι μεγάλη στιγμή για μένα και την Ζωίτσα αυτή. Έχουμε τρία παιδιά: την Παρασκευή την Βάσω και τον Σαράντη. Σήμερα παντρεύουμε τον γιό μας το μεγαλύτερο παιδί μας με την Ιωάννα την κοπέλα που αγαπά εδώ και χρόνια. Ευχόμαστε ολόψυχα να ζήσουν ευτυχισμένοι και να αποκτήσουμε εγγόνια που θα συνεχίσουν το όνομα της οικογένειας», δήλωσε συγκινημένος το Χρήστος Παλαιολόγος.

Οι νταλίκες στη συνέχεια πήγαν στο Γεράκι όπου και η καταγωγή της όμορφης Ιωάννας Αναγνωστοπούλου, καθηγήτριας μαθηματικών. Η νύφη επιβιβάστηκε σε ΙΧ επιβατικό ενώ ακολουθούσαν οι έξι νταλίκες. Στις 19.45 έφθασαν στην εκκλησία όπου οι δύο νέοι με τις ευχές όλων ένωσαν τις ζωές τους. Ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτον και καλούς απογόνους!

Ιερέας σε ρόλο…τροχονόμου

Αμαλιάδα, Σάββατο 21 Ιουλίου και ώρα 19.30. Ο γαμπρός Σαράντης Παλαιολόγος (ρεπορτάζ σε άλλη σελίδα) έφθασε με την νταλίκα του στον ιερό ναό Παναγίας Μυρτιδιώτισσας  ενώ πίσω ακολουθούσαν άλλες πέντε νταλίκες φίλων του.

Όλες σταματούν προσωρινά επί της οδού που οδηγεί στην διασταύρωση με Κουρούτα. Κορναρίσματα, μαρσαρίσματα έξω από τον ναό,  περιμένοντας την νύφη! Οι δεκάδες προσκεκλημένοι συνεχίζουν να έρχονται πεζή ενώ λόγω της αυξημένης κίνησης αρχίζει να δημιουργείται  και ανάσχεση της κυκλοφορίας.

Τότε λοιπόν αναλαμβάνει δράση  ο εφημέριος του ναού ο πατήρ Κωνσταντίνος. Βγαίνει με τα άμφια στο δρόμο, κάνει με το χέρι του νόημα να απομακρυνθούν οι νταλίκες, ενώ την ίδια στιγμή με άψογο τρόπο έχει διακόψει την κυκλοφορία στην αριστερή λωρίδα για να φύγουν πρώτα οι νταλίκες.  Όλοι οι οδηγοί υπακούουν στα σήματα του ιερέα…τροχονόμου, ενώ κάποια στιγμή διακόπτει την κυκλοφορία και στις δύο λωρίδες για να περάσουν οι πεζοί. «Προέχει η ασφάλεια των προσκεκλημένων που έρχονται στο ναό και φυσικά δεν πρέπει λόγω του Μυστηρίου να προκληθεί συμφόρηση…» λέει ο πατήρ Κωνσταντίνος αφού ολοκλήρωσε το έργο του και κατευθύνεται με βήμα γοργό προς τον ναό του. Πολλοί από τους προσκεκλημενους συνεχάρησαν για την ενέργειά του αυτή τον πατέρα Κωνσταντίνο.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ