Ηλεία

Αμαλιάδα: Παραχώρηση χώρου στο κτίριο Μπελογιάννη ζητά ο Σ.ΦΙ.Ν.Α.

Ακούστε το άρθρο

Την παραχώρηση  ενός μικρού χώρου ως έδρα  στο κτίριο Μπελογιάννη, ζητά με επιστολή της η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας, για την διαφύλαξη του αρχείου και την επαφή με τους πολίτες.

Η επιστολή κοινοποιείται στον δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, στο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνη Πατρινό, στο Δημοτικό Συμβούλιο και προς ενημέρωση στους πολίτες.

Όπως αναφέρεται, ζητείται η παραχώρηση ενός μικρού χώρου στο γραφείο του αναπληρωτή δημάρχου, στον δεύτερο όροφο, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα επηρεαστούν οι εργασίες του δήμου.

Παράλληλα, θα παραμείνει  σεβαστή η συμφωνία του δήμου  με την Βουλή των Ελλήνων και θα είναι σεβαστός και ο συμβολισμός του χώρου για την μνήμη και τους αγώνες του Νίκου Μπελογιάννη, στηρίζοντας την αναβίωση και την παγίωση της έκθεσης του μουσείου.

Επισημαίνεται ότι θα υπάρξει και πρόταση από τον ΣΦΙΝΑ για την έκθεση, με ηθική και υλική στήριξη.

Στην επιστολή ζητείται η παραχώρηση του φουαγιέ στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο για την πραγματοποίηση της ιδρυτικής συνέλευσης στις 23 Νοεμβρίου και γίνεται κάλεσμα και στους δημοτικούς συμβούλους να εγγραφούν  στον σύλλογο.

Όλη η επικαιρότητα