Υγεία

Aμαλιάδα: Παραμένει χωρίς επικουρικό ορθοπαιδικό το νοσοκομείο

papatheoxari.jpg
Ακούστε το άρθρο

 

«Άλλα ζήτησαν άλλα πήραν» σε ό,τι αφορά τις θέσεις επικουρικών γιατρών στα Νοσηλευτικά ιδρύματα της 6ης ΥΠΕ, στην τελευταία προκήρυξη που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη 95 θέσεων επικουρικών γιατρών σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.

Στη λίστα με τις θέσεις των επικουρικών γιατρών δεν συμπεριλαμβάνεται η μία θέση επικουρικού ορθοπαιδικού για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, η οποία αποτελεί πάγιο αίτημα και η οποία είχε τεθεί σε προτεραιότητα από την 6η ΥΠΕ και μάλιστα είχε δεσμευθεί ο ίδιος ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, τόσο στη διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και στην Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών.

Δεν αξιολογήθηκαν οι προτάσεις

Ερωτηθείς ο κ. Κατσίβελας από το patrisnews.com για τη δυσμενή αυτή εξέλιξη, ανέφερε ότι οι θέσεις για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών που συμπεριλαμβάνονται στη σχετική λίστα, δεν έχουν καμία σχέση με τις θέσεις που είχε ζητήσει από το Υπουργείο η 6η ΥΠΕ.

«Δεν αξιολογήθηκαν οι προτάσεις μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίβελας και βέβαια προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι προκηρύσσονται θέσεις για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών, χωρίς επί της ουσίας να έχουν ληφθεί υπόψη οι προτάσεις μίας ΥΠΕ, που γνωρίζει και έχει καταγράψει τις πραγματικές ανάγκες κάθε Νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο κ. Κατσίβελας έκανε γνωστό ότι η 6η ΥΠΕ επανέρχεται με νέο αίτημα στο Υπουργείο Υγείας, με τις πραγματικές ανάγκες για κάλυψη θέσεων επικουρικών γιατρών.

«Επαναφέρουμε το αίτημα στη σωστή του βάση και στις σωστές ανάγκες, σύμφωνα με την κατανομή των προβλημάτων. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το όφελος της κοινωνίας» υπογράμμισε ο κ. Κατσίβελας.

 

Έκπληξη

Η δημοσιοποίηση της προκήρυξης για την πρόσληψη των επικουρικών γιατρών προκάλεσε έκπληξη στη διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Μαρία Παπαθεοχάρη, η οποία θεωρούσε δεδομένο ότι θα συμπεριλαμβανόταν και η θέση του επικουρικού ορθοπαιδικού, αφού αποτελούσε προτεραιότητα για την 6η ΥΠΕ.

Φυσικά, η κα Παπαθεοχάρη επικοινώνησε άμεσα με την 6η ΥΠΕ, προκειμένου να ενημερωθεί για το τι συνέβη.

«Αυτή τη θέση την έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη και είχε τεθεί σε προτεραιότητα από την 6η ΥΠΕ, καθώς είχαν κατανοήσει ότι πρόκειται για μία θέση που θα έρθει να καλύψει ουσιαστικές ανάγκες του Νοσοκομείου μας» ανέφερε η ίδια στο patrisnews.com.

Πλέον, αναμένεται να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα