Ηλεία

Αμαλιαδα: Περιμένοντας τον Αλέξη Τσίπρα – Όλα είναι έτοιμα στο Μουσείο Μπελογιάννη για την επίσκεψη

Ακούστε το άρθρο

Η Αμαλιάδα ευπρεπίζεται για να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα  ο οποίος θα εγκαινιάσει το Μουσείο Μπελογιάννη στις 27 Μαρτίου. Το εσωτερικό του κτιρίου Μπελογιάννη είναι σχεδόν έτοιμο αφού απομένουν οι τελευταίες πινελιές. Επίσης δεν αποκλείεται να γίνει και καθαρισμός της πλατείας Λαζαράκη , στην σκακιέρα, όπου νεαροί έχουν εκφράσει τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, δεδομένου ότι  ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο δημαρχείο πεζή.

Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Αμαλιάδα, σύμφωνα με το πρόγραμμα λίγο πριν τις  12 το μεσημέρι της 27ης Μαρτίου και η πρώτη του κίνηση ενδεχομένως θα είναι η μετάβαση στο κτίριο Μπελογιάννη για  τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη. Είναι άγνωστο αν θα έρθει με ελικόπτερο που θα προσγειωθεί στην 117 ΠΜ και στη συνέχεια οδικώς στην Αμαλιάδα, ή θα επιλέξει να μετακινηθεί οδικώς από Αθήνα.

Ανοικτά ή κλειστά;

Είναι σε εκκρεμότητα συνάντηση του δημάρχου Ήλιδας με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης για το αν τα καταστήματα θα είναι εκείνη την ώρα ανοικτά, δεδομένου ότι το Μουσείο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης.  Ο  πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Σαψάλης είχε επικοινωνήσει την περασμένη εβδομάδα με κυβερνητικούς βουλευτές και είχε διερευνήσει την πιθανότητα αλλαγής της ώρας άφιξης του πρωθυπουργού. Φυσικά η απάντηση ήταν αρνητική.

Καμία συνάντηση με φορείς

Μετά τα εγκαίνια ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον δήμαρχο της πόλης και τους βουλευτές θα μεταβούν πεζή  στο δημαρχιακό μέγαρο για μια μικρή και σύντομη δεξίωση. Από την  οδό Καλαβρύτων ο πρωθυπουργός θα βαδίσει λίγα μέτρα προς την οδό Φιλικής Εταιρείας όπου βρίσκεται το δημαρχιακό μέγαρο.  Στη διαδρομή αυτή Συναντήσεις του πρωθυπουργού με φορείς της πόλης δεν προβλέπονται, αν και έχει ζητηθεί μέσω βουλευτών.

Εκκρεμότητα 20ετίας

Υπενθυμίζεται ότι η οριστικοποίηση της παρουσίας του κ Αλέξη Τσίπρα στην Αμαλιάδα, έγινε  προ ημερών  σε προγραμματισμένο ραντεβού που είχε στην Αθήνα με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως για την επίσπευση των διαδικασιών ώστε το μουσείο Μπελογιάννη να λειτουργήσει στην Αμαλιάδα, τα γραφεία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ανέλαβαν εδώ και μερικούς μήνες το όλο εγχείρημα. Για το λόγο αυτό αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες κλιμάκια των δυο γραφείων, συνεργάστηκαν στενά με τον δήμο Ήλιδας προκειμένου να «κλείσει» οριστικά το ζήτημα που παρέμενε ανοιχτό εδώ και μια 20ετία.

Όλη η επικαιρότητα