Ηλεία

Αμαλιάδα: Περισσότερες από δέκα κλοπές σε τέσσερις είχαν διαπράξει τρεις ρομά

Ακούστε το άρθρο

Προφυλακίστηκαν τα μέλη της σπείρας -Απολογήθηκαν χθες, μετά την σύλληψή τους από το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες το μεσημέρι, μετά τις απολογίες τους στον Ανακριτή Αμαλιάδας, οι τρεις ρομά που είχαν συγκροτήσει σπείρα και έκλεβαν κατοικίες, οχήματα και καταστήματα.

Η σπείρα την τελευταία εβδομάδα είχε ρημάξει τις περιοχές της Αμαλιάδας, του κάμπου αλλά και της Αχαΐας. Ωστόσο, η οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας έβαλε τέλος στη δράση της.

Η σύλληψη των δραστών, ηλικία 29, 31 και 32 ετών, έγινε το πρωί της Τετάρτης στους καταυλισμούς τσιγγάνων σε Γαστούνη και Ανδραβίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της κατοχής ναρκωτικών και του εμπρησμού, ενώ οι ίδιες κατηγορίες βαραίνουν και έναν 40χρονο συνεργό τους, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται από τις αρχές.

Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν οι δράστες και να μην αφήσουν ίχνη πίσω τους, έκαψαν και το κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσαν για να κάνουν τις κλοπές.

Η δράση της σπείρας ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο και σε διάστημα τεσσάρων ημερών ‘χτύπησε’ στα Βραχνέϊκα Πατρών, την Αμαλιάδα, τα Σαβάλια, τον Αμπελόκαμπο, τον Άγιο Ηλία και το Καλαθά Πηνείας, το Τραγανό, τον Κόροιβο και την Γαστούνη.

Όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων, σε βάρος του 29χρονου και του 32χρονου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Αμαλιάδας για περιπτώσεις κλοπών, ενώ για τον 32χρονο εκκρεμούσε επιπλέον και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας , καθώς είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση για κλοπή.

Χθες, μετά την σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα Αμαλιάδας κρίθηκαν και οι τρεις προφυλακιστέοι.

Στην κατοχή του ενός εκ των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και μικρή ποσότητα ηρωίνης.

Όλη η επικαιρότητα