WEB tv Ηλεία

Αμαλιάδα: Σε ύφεση η φωτιά στη Δαφνιώτισσα – Υπό έλεγχο στην Ανάληψη [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Ακούστε το άρθρο

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Ανάληψη το απόγευμα της Δευτέρας. Στο σημείο ωστόσο παραμένουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για ενδεχόμενη αναζωπύρωση, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο χωριό Δαφνιώτισσα το μεσημέρι, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Δύο πύρινα μέτωπα ξέσπασαν στο χωριό Γεράκι, γύρω στις 5 το απόγευμα.

Κλειστός είναι ο δρόμος προς το χωριό Ανάληψη. Το χωριό απέχει περίπου 1 χλμ. σε ευθεία από την φωτιά. Το μοναστήρι Αναλήψεως δεν βρίσκεται σε κίνδυνο προς το παρόν, εκτός αν αλλάξει φορά ο άνεμος.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά κατεβαίνει προς το δρόμο για το χωριό Περιστέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδυνεύουν χωριά.

Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Αμαλιάδα και Πύργο, 2 αεροσκάφη και ένα ericson, καθώς και υδροφόρες του δήμου.

Για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών μιλούν αξιωματικοί της Π.Υ.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την στιγμή πυρκαγιά στο χωριό Δαφνιώτισσα, του δήμου Ήλιδας, που ξέσπασε γύρω στις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, η φωτιά στη Δαφνιώτισσα καίει δασική έκταση (πευκόδασος), σε δύσβατο σημείο και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης του χωριού, αλλά προς το παρόν έχουν εκκενωθεί τα σπίτια που βρίσκονται στην πλαγιά της Δαφνιώτισσας.

Στο χωριό βρίσκεται αυτή την ώρα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.

Στο σημείο ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς μετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης περισσότερα από 30 οχήματα και 100 άνδρες, πεζοπόρα τμήματα, ενώ συνδράμουν από αέρος δύο ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος και δύο καναντέρ.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης συντονίζουν ο υποστράτηγος της Πυροσβεστική, Κώστας Κυριακόπουλος, σε συνεργασία με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Πύραρχο, Γιάννη Καραμαλίκη.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το χωριό.

Δηλώσεις του δημάρχου Ήλιδας, Χρήστου Χριστοδουλόπουλου:

(από αριστερά: Δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών: Παν. Μπράμος, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης: Κώστας Μητρόπουλος)

Όλη η επικαιρότητα