Αμαλιάδα: Προ των πυλών η Μεγάλη Παρέλαση της Αποκριάς!

Τελευταίες πινελιές και όλα είναι ουσιαστικά έτοιμα για το 2ο Καρναβάλι της Αμαλιάδας, με το χρόνο να μετρά αντίστροφα πλέον αφού δύο εικοσιτετράωρα απέμειναν για τη μεγάλη παρέλαση της Αποκριάς.

Στο δήμο Ήλιδας προετοιμάζονται πυρετωδώς και στις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ ‘ζωντανεύουν’ τα άρματα που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση, μαζί με είκοσι γκρουπ από σχολεία, σχολές, συλλόγους και παρέες.

Χθες και σήμερα μπαίνουν οι τελευταίες λεπτομέρειες στα άρματα, τα οποία είναι εμπνευσμένα από την επικαιρότητα και φυσικά δεν θα έλειπαν οι αναφορές και στην οικονομική κρίση.

Για αύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί η ‘Απογευματινή Ποδαράτη’, με αφετηρία την πλατεία Ανεμομύλου στις 6:30 το απόγευμα. Η παρέλαση θα ξεκινήσει με συνοδεία αποκριάτικης μουσικής και οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν χορεύοντας και τραγουδώντας την οδό Αρχαίας Ήλιδος και εν συνεχεία την οδό Καλαβρύτων και θα τερματίσουν στα Δικαστήρια. Εκεί, θα ακολουθήσει λαϊκή βραδιά, με ζωντανή μουσική από τον Σάκη Ζαφειρόπουλο.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ‘Μπουλατοδρομία’ που διοργανώνει ο ‘Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Ήλιδας’. Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ανεμομύλου και θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης, ξεσηκώνοντας τους κατοίκους!

Η ‘Μεγάλη Παρέλαση’ της Αποκριάς έχει προγραμματιστεί για τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής. Τα γκρουπ και τα άρματα θα ξεκινήσουν από τον Ανεμόμυλο, ακολουθώντας τη διαδρομή: «Ανεμόμυλος- Αρχαίας Ήλιδος- Πλατεία Αγίου Αθανασίου». Θα ακολουθήσει υπαίθριο πάρτι στις 7 το απόγευμα για το κάψιμο του Καρνάβαλου, με πυροτεχνήματα και αποκριάτικα τραγούδια.