Ηλεία Πολιτισμός

Αμαλιάδα: Προσφορά βιβλίων στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη της πόλης

Ακούστε το άρθρο

Σε μια ευγενική προσφορά ενίσχυσης της Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας με νέους τόμους βιβλίων προχώρησε ο Δήμος Ήλιδας, έπειτα από την δωρεά στην οποία προχώρησαν ο συντοπίτης μας Δρ. Παναγιώτης Δ. Ιωαννίδης – Διδάκτωρ Λογοτεχνίας, Ιστορικός, Ποιητής & Συγγραφέας και η σύζυγός του Αγγελική Κοντονή.

Τα βιβλία που παρέβαλε προσωπικά ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ανέρχονται συνολικά σε 483 και είχαν τοποθετηθεί σε 12 κούτες. Το γνωστικό τους αντικείμενο έχει να κάνει με ιστορικά, εγκυκλοπαιδικά, λογοτεχνικά, επιστημονικά βιβλία, καθώς επίσης και βιβλία τέχνης και πολιτισμού.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος παρέδωσε τις κούτες με τις αναλυτικές λίστες των βιβλίων, στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας.

Μάλιστα, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος συναντήθηκε προσωπικά με τους δύο συμπολίτες μας στο γραφείο του το μεσημέρι της Πέμπτης, όπου τους ευχαρίστησε και δια ζώσης για την διαρκή προσφορά και την ευαισθητοποίηση που δείχνουν, ενώ tους παρέδωσε προσωπικά και ευχαριστήρια επιστολή του Δήμου Ήλιδας.

Αξιότιμοι συμπολίτες,

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την ευγενική προσφορά 483 βιβλίων στον Δήμο Ήλιδας, γεγονός που μας βοηθάει να συμβάλλουμε και εμείς στον εμπλουτισμό της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας.

Ενέργειες σαν τη δική σας δείχνουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και το αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης που θα πρέπει όλοι μας να επιδείξουμε, στις δύσκολες ημέρες που περνάει η χώρα μας.

Η κίνησή σας αυτή συμβάλλει στην αναβάθμιση της βιβλιοθήκης μας, αυτού του ζωντανού κυττάρου παραγωγής πολιτισμού και προαγωγής του πνεύματος που διαθέτει η Αμαλιάδα.

Και πάλι σας ευχαριστώ για την σημαντική σας πρωτοβουλία.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Ήλιδας

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

Όλη η επικαιρότητα